Vívó-vb – Tizedik a női kardcsapat

Budapest/Moszkva, 2015. július 16., csütörtök (MTI) – A tizedik helyen végzett a magyar női kardválogatott a moszkvai vívó-világbajnokságon.


Az egyéniben bronzérmes Márton Anna, valamint Várhelyi Anna, Garam Nóra és Mikulik Júlia alkotta együttes a 32-es tábla első fordulójából még simán jutott túl a Dominikai Köztársaság válogatottjával szemben, de a negyeddöntős részvételt már nem sikerült kiharcolnia, mivel simán kikapott az olaszoktól.

Ezzel az alsó ágra került, ahol további mérkőzések vártak rá. Az új lebonyolítás szerint a negyeddöntősök csak pénteken folytatják küzdelmüket, a többiek viszont csütörtökön eldöntötték a helyezéseket. A magyarok előbb szoros küzdelemben legyőzték a németeket, majd nagyon simán a hongkongiakat, végül a helyosztón három tussal kikaptak az azeriektől.

Eredmények, női kard csapat:

a 32 között:

  • Magyarország-Dominikai Köztársaság 45-35

a 16 között:

  • Olaszország-Magyarország 45-25

a 9-16. helyért:

  • Magyarország-Németország 45-43

a 9-12. helyért:

  • Magyarország-Hongkong 45-28

a 9. helyért:

  • Azerbajdzsán-Magyarország 45-42

A versenyben 23 együttes indult.

Női kardban rendeznek csapatversenyt is a riói olimpián, így elsősorban a válogatottnak lenne célszerű kvótát szereznie a májusban kezdődött 11 hónapos kvalifikációs időszakban. Ha ugyanis ez összejönne, az automatikusan jelentené három magyar indulását az egyéni küzdelmekben is. Amennyiben viszont a csapat nem jut ki a jövő évi játékokra, az egyéni kvótaszerzés kerül előtérbe. A vb-n elért eredmények hangsúlyosan szerepelnek majd a kvalifikációs összesítésben.

– MTI –