boon-sportoldal

2012.12.08. 19:40

Parádéztak a hajdúsági bunyósok

Debrecen - Négy bajnoki aranyat, egy ezüstöt és egy bronzérmet gyűjtöttek be megyénk ökölvívói a Debrecenben megrendezett országos bajnokságon.

Debrecen - Négy bajnoki aranyat, egy ezüstöt és egy bronzérmet gyűjtöttek be megyénk ökölvívói a Debrecenben megrendezett országos bajnokságon.Öt hajdúsági öklöző verekedte el magát a döntőkig, többen közülük esélyesként várták a finálét. A hajdúsámsoni Ungvári István (49kg) megvédte címét, koncentrált bunyót mutatott be, ellentmondást nem tűrően győzte le a kecskeméti Lakatost. A DVSC-s Kalucza Norbert (52kg) is magabiztos volt, a régi súlycsoportjába visszatérő olimpikon menetről menetre őrölte fel a salgótarjáni Szőröst.

A HISE öklözője, Varga Miklós (60kg) hetedik felnőtt magyar bajnoki címét szerezte meg, az Európa-bajnoki bronzérmes megfázással és vállsérüléssel küszködve is tudatosította a mezőnnyel, ő a legjobb könnyűsúlyban. A tehetséges Nagy Péternek (81kg) nem sikerült megvédenie bajnoki címét, bár hatalmas csatát vívott a kőszegi Hámorival, a bírák ellenfelét látták jobbnak.

A slusszpoént Deél Szabolcs (91kg) tartogatta, a debreceniek nehézsúlyú versenyzője a nyolcszoros felnőtt aranyérmes Darmos József sikersorozatát szakította meg. Deél megszerzett előnyét okosan őrizve, pontos kontrákkal tudatosította riválisával, új bajnokot avatnak.

 

A DVSC a csapatversenyt is megnyerte, a cívisvárosi egylet 49 klub közül bizonyult a legjobbnak.

 

49kg: Ungvári István (HISE) – Lakatos István (Kecskemét) 16:10

52kg: Kalucza Norbert (DVSC) – Szőrös Márk (Salgótarján) 19:11

60kg: Varga Miklós (HISE) – Fodor Milán (Vasas) 16:9

81kg: Nagy Péter (DVSC) – Hámori Ádám (Kőszeg) 10:13

91kg: Deél Szabolcs (DVSC) – Darmos József (Győr) 13:10

 

- Elégedett vagyok a csapat teljesítményével, lehetett volna egy-két éremmel több, de hazai ringben olykor az egyenlő mércét sem kaptuk meg. Gratulálok a srácoknak – értékelt Szabó Ervin, a DVSC klubvezetője.

 

A HISE vezetőedzője, Máté Attila is boldogan nyilatkozott: - Lehet annál nagyobb elvárás egy 13 ezer lakosú kisváros öklözőitől, minthogy két bajnoki aranyat szerezzenek egy felnőtt országos bajnokságon?

 

49kg: I. Ungvári István (HISE)

52kg: I. Kalucza Norbert (DVSC)

60kg: I. Varga Miklós (HISE)

91kg: I. Deél Szabolcs (DVSC)

81kg: II. Nagy Péter (DVSC)

60kg: III. Török János (DVSC)

56kg: V. Ungvári Sándor (HISE)

 

Edzők:

DVSC: Edzők: Rácsai András, Zöld Ferenc, Salánki László, Tivadar Lajos

HISE: Máté Attila, Kertész Henrik

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!