Vívó Eb – Negyedikként végzett a férfi kardcsapat is

Akt.:
Budapest/Torun – A női párbajtőr-válogatott után a magyar férfi kardcsapat is a negyedik helyen végzett a lengyelországi vívó Európa-bajnokságon, Torunban.

Az áprilisban világbajnoki ezüstérmes – Szilágyi Áron, Decsi Tamás, Iliász Nikolász, Szatmári András alkotta – együttes a negyeddöntőben vívta első mérkőzését, és úgy nyert hat tussal a fehéroroszok ellen, hogy mindegyik asszó után vezetett.

Az olaszok elleni elődöntőben is jól kezdtek a magyarok, a negyedik pár után 20-9 volt az állás a javukra. Az ötödik asszóban azonban Szilágyi, majd a hetedikben Decsi nagy különbségű vereséget szenvedett Diego Occhiuzzitól, ezzel fordítottak az olaszok. Szatmári ugyan még visszavette az előnyt, de Szilágyi az utolsó párharcot 6-3-ra elvesztette Luca Curatolival szemben, így az olaszok jutottak be a döntőbe.

A magyarok a harmadik helyért a románokkal küzdöttek meg, és csak az elején tudták tartani velük a lépést. A második asszótól folyamatosan nőtt a különbség, és csak az utolsót sikerült ismét a magyaroknak nyerniük Szilágyi révén, de így is 13 találatnyi lett a különbség.

Ebben a versenyben 14 válogatott indult.

A riói olimpián férfi kardban nem lesznek csapatküzdelmek, míg egyéniben Szilágyi és Decsi vívhat.

Eredmények (az Eb honlapjáról):

férfi kard csapatverseny:

negyeddöntő:
Oroszország – Nagy-Britannia 45-26
Románia-Franciaország 45-42
Olaszország-Németország 45-39
Magyarország-Fehéroroszország 45-39

elődöntő:
Oroszország-Románia 45-32
Olaszország-Magyarország 45-43

a 3. helyért:
Románia-Magyarország 45-32

döntő:
Oroszország-Olaszország 45-42

A végeredmény: 1. Oroszország, 2. Olaszország, 3. Románia, 4. Magyarország (Szilágyi Áron, Decsi Tamás, Iliász Nikolász, Szatmári András)

– MTI –

Címkék: , ,