Helyi közélet

2014.10.12. 11:46

Első voks: értelmetlen vagy jövőjavító lehet?

Debrecen - Van, aki alig várja és van, akit egyáltalán nem érdekel.

Debrecen - Van, aki alig várja és van, akit egyáltalán nem érdekel.A legtöbb ember belefáradt a reménykedésbe és nem szavaz, vagy már külföldre is ment – mondta a 19 éves Nagy István, aki előbbiekhez tartozik, de tervezi, hogy felsőfokú tanulmányai végén az utóbbiak táborát is erősíti majd. – Egyszerűen nem látom értelmét a voksolásnak, mert úgy érzem, mindegy ki kerül döntési helyzetbe. Akad, aki arra sarkall, hogy használjam ki az először adódó szavazási lehetőségemet, de nem tudnak befolyásolni – mondta az informatikát tanuló fiatal.

– Nem megyek szavazni, nem hiszem, hogy változni fog bármi – válaszolta Kovács Dániel,a ki szintén először járulhatott volna vasárnap az urnákhoz. – A nővérem Írországban él, amikor meglátogattam olyan benyomások értek, amelyek miatt keresem a mihamarabbi kiköltözés lehetőségét – tette hozzá.

– A legtöbb ismerősünktől azt halljuk, hogy menjünk szavazni, mert egy voks is nagyon fontos és ezzel egyetértünk, így szólhatunk bele a jövőnkbe – vélekedik a jogi hallgató Gajdos Martina és párja Mikolás Marcell (képünkön).

– Elsősorban az internetről tájékozódunk a jelöltekről és programjaikról, de korábban a tanáraink is segítettek az általános szempontok felállításában, nézeteik átadásával – teszi hozzá a vegyészmérnök egyetemista férfi. Az egyetemi rendszerben, tanulási feltételekben – vágják rá szinte egyszerre a választ kérdésünkre: miben várnak leginkább pozitív változást.

HBN–HABE


Szóljon hozzá a Facebookon!

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/hu_HU/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, script , facebook-jssdk ));

// ]]>

" data-width="466">

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában