Vivicittá – Nash és Staicu pályacsúccsal nyert félmaratonon

Akt.:
A magyar Staicu Simona, a 32. Telekom Vivicittá városvédő futás félmaraton versenyének női győztese a célban, a Városligetben 2017. április 9-én
A magyar Staicu Simona, a 32. Telekom Vivicittá városvédő futás félmaraton versenyének női győztese a célban, a Városligetben 2017. április 9-én - © MTI Fotó: Marjai János
Budapest – A brit Dan Nash és a magyar Staicu Simona egyaránt pályacsúccsal nyerte meg vasárnap a 32. Telekom Vivicittá budapesti városvédő futás félmaratoni számát.

A rendező Budapest Sportiroda (BSI) tájékoztatása szerint a férfiaknál a címvédő Csere Gáspár 16 kilométeren át vezetett, ezután lehagyta őt brit vetélytársa, aki végül 1:06:50 óra alatt ért célba, megelőzve Galamb Csabát és Cserét. A bajnoknak volt kivel ünnepelnie győzelmét, mivel a 83 résztvevő ország közül Nagy-Britanniából érkeztek a legtöbben.


A brit Dan Nash, a 32. Telekom Vivicittá városvédő futás félmaraton versenyének férfi győztese a célban, a Városligetben 2017. április 9-én. MTI Fotó: Marjai János

A női versenyen az immár kilencszeres győztes Staicu Simona szinte ellenfél nélkül, egy perc előnnyel ért célba 1:21:43 óra alatt.

A 45 éves Staicu rövid pihenő után a 10 kilométeren is elindult, ahol 13 másodperc hátránnyal a második helyre szorult a szekszárdi Ohn Kinga mögött. A klasszikus Vivicittá távon a férfiaknál a szentgotthárdi Koszár Zsolt megismételte két évvel ezelőtti győzelmét, megelőzve a riói olimpikon Józsa Gábort.

Félmaratonon 8000 egyéni és 1200 párosban futó nevező állt rajthoz, a kétnapos eseményre összesen 28 100 nevezés érkezett. A félmaraton és a 10 kilométeres Vivicittá mellett megrendezték az 5 kilométeres Midicittát, a 2,5 kilométeres Minicittát és gyaloglást, továbbá versenyeztek háromtagú váltók és volt 600 méteres családi futás is.

– MTI –További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek