Helyi közélet

2015.03.19. 07:41

Szavannát teremtenek Debrecenben

Debrecen - A Magyar Nemzeti Cirkusz „<em>Afrika! Afrika!</em>” című egzotikus műsora április 10-étől látható a cívisvárosban.

Debrecen - A Magyar Nemzeti Cirkusz „Afrika! Afrika!” című egzotikus műsora április 10-étől látható a cívisvárosban.Eddig soha nem látott produkcióval lép a közönség elé a Richter család nevével fémjelzett vándorcirkusz.

Ahogy korábbi cikkünkben is ismertettük, az „Afrika! Afrika!” című produkció tavaly nyáron a Balatonon született, s teljesen új formáció. Mitől afrikai? Mert ebben a műsorban számos afrikai állat szerepel, többek között két afrikai elefánt, melyeknek hátán állva Richter József lába között bújik át a fél állatsereglet, sőt Zambesi, az afrikai zsiráfbika is.

Triplaszaltóval elefánthátra

A másik világszenzációs produkció, amikor a Casselly család tagja, az ifjú harcos René Jr. megeleveníti Maugli történetét négy afrikai elefántjával. Ez a produkció Monte-Carlóban Arany-díjazást kapott, valamint minden nagy díjat megnyert Massyben, Prágában és Budapesten is. Méltán mondhatjuk, hogy a világ legjobb elefántprodukciója! Az egyik legkiemelkedőbb jelenet, amikor Renét egy elefánt repíti fel az ugródeszkára lépve, és triplaszaltóval érkezik egy másik elefánt hátára.

René, Gordiano, Jasson, a Kenya Boys, Merrylu Casselly, ifj. Richter és még sokan mások lépnek porondra Debrecenben. Két zsiráf, több zebra, tevék, tigrisek, elefántok, egyszóval igazi szavannai hangulat várható!

HBN


Csúcsról csúcsra

  • A Magyar Nemzeti Cirkusz alapítása óta hazánk legnagyobb és legszínvonalasabb utazó cirkusza, amely minden évben új műsorral járja az ország nagyvárosait.
  • Richter József 2012-ben átadta az igazgatói szerepkört fiának, ifj. Richter Józsefnek, aki ezáltal a világ legfiatalabb cirkuszigazgatója lett.
  • 2014-ben, a X. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztiválon Ifj. Richter József és zsokécsoportja nyerte el az Arany-díjat. A Budapesti Cirkuszfesztivál 1996 óta íródó történetében még soha nem volt arra példa, hogy magyar artista vehesse át az Arany-díjat, ifj. Richter József és lovas akrobata csoportja januári győzelmével beírta magát a cirkusztörténelembe.

  • Debrecen - A Magyar Nemzeti Cirkusz „Afrika Afrika” című turnéjával április 9-én Debrecenbe érkezik.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában