Vita főzés közben: fakanállal verték az idős nőt Hajdúdorogon

Akt.:
Vita főzés közben: fakanállal verték az idős nőt Hajdúdorogon
© Fotó: Pixabay
Hajdúdorog – A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette miatt emelt vádat az édesanyjára kezet emelő férfi ellen.

A vádlott Hajdúdorogon együtt lakik a 84 éves édesanyjával. A férfi elveszítette az állását, ezért egyre többet italozott, ittas állapotban pedig durva és agresszív volt.

2017. június 25-én 15 óra körüli időben a sértett a konyhában főzött, ekkor ébredt fel az ittas állapotban lévő fia. A vádlott nehezen viselte el a házban az édesanyja jelenlétét, őt ki akarta zavarni a konyhából, de a sértett továbbra is bent maradt és folytatta a főzést. Ezen a vádlott feldühödött, szidalmazni kezdte, majd a kezéből kikapta a fakanalat és azzal őt a homlokán és a feje tetején többször megütötte, miközben megragadta a sértett karját és erőteljesen megrángatta.

A sértett a bántalmazás következtében a konyha padlójára esett, ahol a vádlott a papucsával többször megütötte őt a lábszárán.

Az idős asszony a fején, a felkarján és lábszárán 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett, mely sérülések tényleges gyógytartama 4-6 nap.

A sértett a nyomozás során kérte a fia megbüntetését, joghatályos magánindítványt terjesztett elő.

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott a tárgyalás mellőzésére irányuló vádiratában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta – olvasható az ügyészség honlapján.