Visszavonult Paul, többé nem jósol a polip

Paul, polip
Paul, polip
Megkapta a maga világkupáját hétfőn Paul, az oberhauseni jóspolip, amelynek minden előrejelzése bejött a foci világbajnokság idején.

A kupa másolatát eresztették le akváriumába gondozói annak elismeréséül, hogy nyolcszor jósolt, és mindannyiszor jól. Egybe bejelentették: Paul nem jósol többet, hagyják békén.

Előre “látta”, hogy a spanyolok lesznek a világbajnokok

Paul nemcsak a németek mérkőzéseinek kimenetelét találta el, hanem a németek nélkül zajló döntőjét is, hiszen előre “látta”, hogy a spanyolok lesznek a világbajnokok. Miután leeresztették a vízbe a világkupa másolatát, Paul mind a nyolc lábával, vagy karjával körülölelte azt, mintha azt jelezte volna, hogy ő is győztes, ő is megérdemel egy kupát.

Természetesen Pault csak azért izgatta fel a világkupa másolata, mert a csemegéit tálalták mellé: kagylókat. Paul azonban felhagy a jóslásokkal, mert gondozói szerint most már nyugalomra van szüksége, elege van a tévékamerákból, villanó vakukból.

Paul felhagy a jóslásokkal, többé nem foglalkozik ilyennel, legyen szó futballról, politikáról, gazdaságról, életmódról. Azt fogja csinálni, mint korábban: megnevetteti a gyerekeket”- mondta főgondozója, Tanja Münzig.

– Független Hírügynökség –

Címkék: , , , , ,