Visszavonult a jégkorongozó Kovács Csaba

Budapest – Hivatalosan szeptember 30-án búcsúzik el a válogatottól a jégkorongozó Kovács Csaba, aki befejezi pályafutását.

A 33 éves játékos az MTI megkeresésére elmondta, az elmúlt szezont követően fogalmazódtak meg benne kérdések pályafutásának folytatásával kapcsolatban.

“2002-ben kerültem a felnőtt jégkorongba, az azóta eltelt időszak nagyon boldog és pozitív volt, mosolyogva gondolok rá vissza. De itt az ideje, hogy kicsit több időt töltsek a családommal, és ne mindig a jégen legyek” – fogalmazott. Hozzátette, a sportágtól nem szakad el, hiszen a fiait “szerencsére megfertőzte” annak szeretetével.

“Kaptam felkéréseket, lehetőségeket, meglátjuk, hogy milyen szerepkörben maradok a pályák közelében. Nagy szurkolója maradok a magyar jégkorongnak, és nagyon szorítok majd a fiúknak jövőre a hazai rendezésű világbajnokságon” – fejtette ki Kovács. Hozzátette, a Testnevelési Egyetemen sportszervezésből diplomázik, a későbbiekben pedig ehhez kapcsolódóan szeretne tevékenykedni.

Kitért rá, utolsó fellépése a 2008-as szapporói világbajnokságon élvonalba jutott magyar együttes öregfiúk-mérkőzése lesz a finnek ellen a magyar szövetség (MJSZ) 90 éves születésnapi ünnepségén.

“A sors úgy akarta, hogy így legyen kerek egész a történet. Szerencsésnek vallom, hogy azokkal a srácokkal adatik ez meg, akikkel a legemlékezetesebb éveket töltöttem” – árulta el.

Kovács Csaba 2002-től 2016-ig Székesfehérváron játszott, utolsó idényét a MAC Budapest együttesében töltötte. A magyar válogatottal 2009-ben és 2016-ban a világelitben szerepelt.

– MTI –