Visszavágtak a Miskolcnak a debreceni pólósok

Akt.:
Visszavágtak a Miskolcnak a debreceni pólósok
© Fotó: ÉM
Debrecen – Sima debreceni siker – a kilencedik helyért folytathatja Varga Tamás alakulata.

Az utolsó, nyolcadik fordulót rendezték meg szombaton a férfi vízilabda OB I. középszakaszában: az alsóházban szereplő DVSE jelenlegi legnagyobb riválisa, a Miskolc otthonában, a Kemény Dénes Sportuszodában zárta a bajnokságnak ezt a részét, nem is akárhogyan. Egy hónapja, Debrecenben, nagy csatában, 9–8-ra a borsodiak kerekedtek felül, amiért a Varga-tanítványok érthetően szerettek volna visszavágni – ez sikerült is, végig uralva a játékot, 13–8-as sikert arattak a hajdú-bihariak.

A hazaiak szereztek vezetést, ám Halek akcióból egyenlített, majd Kállay megúszásgólja után már 2–1-re ment a DVSE. Ugyan egalizáltak a miskolciak, azonban a negyed végén Kállay értékesített egy büntetőt, 2–3.

Igen gólgazdagra sikerült a második etap, összesen hét találat esett. A debreceniektől Sergi Mora és Kincses is betalált, illetve Babay duplázott, így nagyszünetben 7–5-re vezetett a cívisvárosi gárda.​

Nőtt az előny

Sorozatban három vendég-gól következett: Halek egy szép támadás végén zörgette meg a hazaiak kapuját, Sergi Mora egy büntetőt vágott be, míg Babay egy akciót fejezett be eredményesen, 10–6-nál ért véget a harmadik nyolc perc.

A folytatásban is tehetetlen volt a Miskolc az elszánt debreceniekkel szemben, ennek ellenére nem volt unalmas a végjáték sem. Potyogtak a gólok, a DVSE végül teljesen megérdemelten, 13–8-ra győzött.

A küzdelemsorozatnak itt még nincs vége: 36 ponttal a kilencedik helyen zárta a középszakaszt a Debrecen, a Miskolc pedig 31 egységgel a tizedik lett. A csata e két gárda között fog tovább menni, a tét a kilencedik pozíció.

HBN


A tények

PANNERGY-MVLC – DEBRECEN 8-13 (2-3, 3-4, 1-3, 2-3)

Miskolc – Kemény Dénes Sportuszoda, 300 néző. Vezette: Vogel G., Homonnai D.

MISKOLC: Valics B. – Tóth M. L. 1, Hornyák O., Somlai T. 1, Jakab D. 1, Milicic 2, Petkovic 2. Csere: Madaras M., Kovács Z. Á., Hegedűs I., Kerschbaum N., Njegovan, Takács J. 1. Edző: Dr. Sike József.

DEBRECEN: Lévai M. – Kállay M. 2, Pataki G., Szőke Sz., Sergi Mora 2, Babay Á. 4, Halek M. 2. Csere: Müller M., Smitula G. 1, Hoppál G., Kuncz T., Kincses A. 1, Süveges M. Edző: Varga Tamás.

Gól – emberelőnyből: 13/0, ill. 13/3.

Gól – büntetőből: 2/2, ill. 3/3.

Kiállítás cserével: – , ill. Szőke Szabolcs, Sergi Mora Belmonte.

Kipontozódott: Tóth Máté László, Milicic Milos, ill. Babay Árpád.
Sporthírek