Visszavágnának a visszavágón

Jó hangulatban várják az újabb komoly erőpróbát.
Jó hangulatban várják az újabb komoly erőpróbát. - © Fotó: HBN
Balmazújváros – A recept változatlan: jó védekezéssel és kreatív támadójátékkal legyőzhető a Mezőkövesd.

Miután múlt hét végén 22–19-re legyűrte az alsóház legerősebb csapatát, a Gyöngyöst az újonc Kőnig-Trade Balmazújváros, jó hangulatban várhatja az újabb komoly erőpróbát: pénteken 18 órától, a férfi kézilabda NB I. alsóházi rájátszásának hetedik fordulója alkalmával a Mezőkövesdi KC látogat Újvárosba.

A hajdú-bihariak jelenleg 15 ponttal a tabella 10. helyén állnak, Skaliczki László alakulata pedig 23 egységgel a nyolcadik. Hatalmas csatát hozott a felek egy hónappal ezelőtti találkozása, akkor kiélezett végjátékot követően egy góllal, 23–22-re nyertek idegenben az újvárosiak.

Reváns?

– Sokkal felszabadultabbak vagyunk a Gyöngyös elleni sikernek köszönhetően, lélektanilag óriási jelentősége van, hogy újra elmozdultunk az utolsó helyről. Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, még nem dőlt el semmi, minden pontra égető szükségünk van, ha benn akarunk maradni – kezdte Temesvári János, a Balmazújváros kézise, aki újra szoros meccsre készül.
– Kemény ütközet várható, annál is inkább, mert legutóbb saját otthonukban vertük meg a kövesdieket, ráadásul Pajkó bravúrosan időn túli büntetőt védett – biztosan revánsra készülnek ellenünk. Ahogy mindig, döntő lehet a pillanatnyi forma, emellett jó védekezésre és kreatív támadójátékra lesz szükség, valamint óriási türelemre. Újat mutatni már nem tudunk egymásnak, aki jobban bírja a nyomást, az lehet a nyerő. Az egész csapat azért küzd, hogy jövőre is az élvonalban bizonyíthassunk, bízunk benne, kitart a lendületünk – vélekedett a játékos.

Mint megtudtuk, nincs újabb sérült a Balmazújvárosban, mindenki bevetésre kész. A kövesdiek honlapjának nyilatkozva Skaliczki László elmondta, jellemző rájuk, hogy szerkezeti gondjaik vannak, és hullámzó teljesítményt nyújtanak. A pénteki derbivel kapcsolatban pedig megjegyezte, kegyetlen idegenbeli meccs vár rájuk. Ha minden igaz, lesznek hiányzói a borsodiaknak.

HBN
hirdetés