Visszavághatnak az augusztusi fiaskóért

Visszavághatnak az augusztusi fiaskóért
© Fotó: Matey István
Balmazújváros – A balmazújvárosiak nem számítanak sima meccsre a kiesés elől menekülő Cigánd ellen.

A harmadik pozícióban álló Balmaz Kamilla Gyógyfürdőnek van törleszteni valója a Cigánddal szemben, hiszen a két együttes augusztusi bajnokiját a borsodiak nyerték meg 2–1-re. A számla kiegyenlítésére vasárnap 17 órakor, a másodosztályú pontvadászat 23. játéknapján lesz lehetőségük a hajdúságiaknak, Feczkó Tamás tanítványai saját stadionjukban lépnek pályára. Az újvárosi létesítményben a táblázat 19. helyét elfoglaló vendégek is otthonosan mozoghatnak, ugyanis a másodosztályú bajnokság elején itt látták vendégül ellenfeleiket, amíg Cigándon folytak az építési munkálatok.

Meddő akciók

Belényesi Miklósék jó hangulatban várhatják a hétvégi összecsapást, mivel a SZEOL otthonában múlt héten 1–0-s győzelmet arattak. A vetélytárs már két mérkőzést vívott ebben az esztendőben, Szénay Péter fiai előbb a Szeged 2011-Grosics Akadémia otthonából csentek pontot, majd a Ceglédtől 2–1-es vereséget szenvedtek.

A cigándiak támadóalakzatát nem lehet félelmetesnek nevezni, hiszen huszonkét forduló során csupán tizenöt alkalommal vették be az ellenlábasok kapuját, ami a második leggyengébb mutató az egész mezőnyben. Ezzel szemben a Balmaz védekezése rendkívül stabil, Tamás Lászlóék már kilenc NB II-es találkozót hoztak le kapott találat nélkül.

– Nagyon jól ismerjük őket, sok volt nyíregyházi labdarúgójuk van. Szerintem jelenleg nem azon a helyen vannak, ahol az erejük szerint lenniük kellene. Tudjuk, hogy nagyon jól védekeznek, nem lesz könnyű ellenük. Olyan helyen állnak a tabellán – s ez elmondható volt a SZEOL-ról is-, hogy minden mérkőzésükre úgy készülnek, mintha az „az utolsó reményük” lenne. Ismerős ez a helyzet számunkra is, mert amikor Tomival elkezdtük itt a munkát 2015 márciusában, hasonló szituációban voltunk. Nekünk aztán sikerült is kiharcolni a bennmaradást. Vasárnap nekünk elsősorban a saját játékunkkal kell foglalkoznunk, s azt a lehető legjobban kell játszanunk, ugyanis most is a győzelem a célunk – fogalmazott a balmazfoci.hu weboldalon Pacaj Szergej másodedző.

HBN