Visszavághatnak a tavaszi fájó fiaskóért

Horváth László
Horváth László - © Fotó: Molnár Péter
Balmazújváros – Horváth László szerint a balmazújvárosi szimpatizánsok buzdítása ismét nagy erőt adhat a csapatnak.

Valódi rangadó szerepel a másodosztályú pontvadászat 16. fordulójának programjában: a listavezető Balmaz Kamilla Gyógyfürdő a harmadik helyet birtokló Soroksár együttesét látja vendégül vasárnap 16 órakor, a feleket hat egység választja el egymástól a táblázaton. Mindkét csapat nagyszerű formában várhatja a kezdő sípszót, hiszen a hajdúságiak, valamint a Pest megyeiek sem szenvedtek vereséget a legutóbbi hat bajnokijukon.

Veszélyes pontrúgások

– Nagyon várjuk a meccset, mivel az NB II-ben válogatott szünet következik, szeretnénk sikerélménnyel pihenőre vonulni – kezdte a beszélgetést Horváth László, az újvárosiak hálóőre. – Kiváló képességű játékosok alkotják az ellenfelünk keretét, valószínűleg élvezetes mérkőzésnek lesznek szemtanúi a nézők. Nem hiszem, hogy a vendégek átadnák a területet nekünk, és csak a védekezésre összpontosítanának. Őszintén megmondva, mindig könnyebb a dolgunk egy olyan együttessel szemben, amely nem a bunkerfocit favorizálja. A videózás során töviről hegyire kielemeztük riválisunk játékát. A pontrúgásoknál különösen észnél kell lennünk, hiszen magas, jól fejelő labdarúgókat vethet be Lucsánszky Tamás. A drukkereink támogatására most is szükségünk lesz. Le a kalappal a szurkolóink előtt, akik hétről hétre egyre jobb hangulatot teremtenek a stadionban, ezáltal valóban a tizenkettedik játékosnak számítanak. A tavasszal ötgólos vereségbe futottunk bele a Soroksár otthonában. Nem szabad ezzel az összecsapással foglalkoznunk, bár nem felejtettük el a történteket, így a dac is dolgozik majd bennünk.

Lefékeznék a gólgépet

Az újvárosi védelemnek fel kell kötnie a gatyáját, mivel a sárga-feketék ebben a bajnoki szezonban huszonhétszer vették be a riválisok kapuját, ezzel a mennyiséggel a XXIII. kerületi egylet a mezőny leggólerősebb alakulatának számít a Puskás Akadémiával egyetemben.

– Nem fogunk unatkozni hátul, de reményeim szerint kapott gól nélkül zárjuk a találkozót. Tisztában vagyunk vele, hogy Lovrencsics Balázs hét találattal rendelkezik, ennek ellenére nem csak rá kell figyelnünk. Pál András és Bajzát Péter is rutinos, sok nagy csatát megélt labdarúgók, akik egy-egy villanással képesek eldönteni a három pont sorsát, így őket sem szabad szem elől tévesztenünk – zárta mondandóját Horváth.

HBN-BÁ