Visszavághat az Eger csapatának a DEAC

Visszavághat az Eger csapatának a DEAC
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Már egy egészen más DEAC fog pályára lépni, mint ősszel.

A sorozatban tíz győzelemnél járó DEAC Kamilla Gyógyfürdő a hazai pályán mindig veszélyes Egerhez látogat a másod­osztályú kosárlabda bajnokság 19. fordulójában. A szombaton 16 órától kezdődő találkozó tétje nem kicsi, hiszen győzelem esetén három fordulóval az alapszakasz vége előtt a Berényi-csapat átveheti a vezetést a bajnokságban – írja a debka.hu.

Az EKE Eger KOK együttese jelenleg a kilencedik helyen szerénykedik a bajnokságban, a hátralevő fordulókban előreláthatólag hatalmas csatát fog vívni a Békéssel a közép­házért. A 6–2-es mérleg odahaza megsüvegelendő teljesítmény, ám otthonuktól távol az egy győzelem mellett begyűjtött kilenc vereséget minden bizonnyal nem teszi ki az ablakba Váczi Péter legénysége. Debreceni szempontból apró szépséghiba, hogy egyetlen idegenbeli sikerüket pont az Oláh Gábor utcában szerezték meg a Heves megyeiek. Egerben eddig csak a stabil felsőházi Nyíregy­háza és Hódmezővásárhely tudott szűkösen nyerni, ráadásul október óta veretlenek hazai pályán.

Saját kezükben a sorsuk

A DEAC-ot minden bizonnyal a visszavágás vágya is fűti, ám a legnagyobb motiváció talán az lehet, hogy az egy mérkőzéssel többet játszó Miskolc szabad hétvégéje miatt a cívis­városiak átvehetik a vezetést a tabellán. A decemberi Egertől elszenvedett vereség óta a cívisvárosi alakulat a komplett mezőnyt végigverte. Berényi Sándor továbbra sem számíthat a sérült Kósa Tamásra és Erdei Ádámra, ám a hétfőn a Tiszaújvárost kiütő csapat tagjai várhatóan bevethetőek lesznek.

Az egriek kezdőötöse otthon nagyon megnehezítheti majd Farka Attiláék dolgát, ám a téli szünetben átalakuló DEAC várhatóan teljesen más felfogásban lép majd pályára, mint a csapatok őszi összecsapásán. Jahmal Jones és Tóth Zoltán párharca igazi csemegének ígérkezik, de nagy kérdés lehet az is, hogy a vendéglátók agresszív védekezése vagy a debreceniek lendületes támadójátéka lesz a dominánsabb. Mindenesetre négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a cívisvárosiaknak saját kezükben a sorsa, hiszen amennyiben hátralévő mérkőzéseiket kivétel nélkül hozzák, úgy a többiektől függetlenül megnyerik a Keleti-csoportot, és első kiemeltként várhatják a rájátszást.

HBN