Visszatérő kiállító

Visszatérő kiállító
A napokban nyílt meg Lénárt Attila grafikus kiállítása „Egy csipetnyi mese” címmel az Oázis Ifjúsági Galériában. Bene Viktória tudósítása.

A napokban nyílt meg Lénárt Attila grafikus kiállítása „Egy csipetnyi mese” címmel az Oázis Ifjúsági Galériában. A megnyitón Rékasi Attila fotóművész köszöntötte a jelenlévőket, aki elmesélte, hogy ezt a tárlatot először Konyáron látta és fontosnak találta, hogy Derecskén is megtekinthessék a képeket.
 
A helyi grafikusművész már néhány évvel ezelőtt bemutatkozott korábbi munkáival, viszont mostani képeire a kidolgozottság és a részletesség jellemző.
 
Attila grafikái rézkarcból és alukarcból készültek, és az alkotások egyértelműen kifejezik a szabadság iránti vágyat. Képei magukért beszélnek: művein keresztül a nemes dolgokat próbálja megláttatni a grafika eszközével. Ezt tükrözi az Éjféli randevú című képe, ami a szeretetet és a szerelmet ábrázolja. Grafikáiban ősi motívumok is megjelennek, erre a legjobb példa a Régi történet elnevezésű műve, ami Ádámot és Évát ábrázolja az Édenkertben.  
A kiállítást minden érdeklődő július 18-ig tekintheti meg.  
 
Bene Viktória