Helyi közélet

2014.05.31. 14:27

Tehetségét adta a városért

Berettyóújfalu –Közadakozásból állíttattak szobrot a zeneiskola egy éve elhunyt igazgatójának.

Berettyóújfalu –Közadakozásból állíttattak szobrot a zeneiskola egy éve elhunyt igazgatójának.

- Az élet olyan mint a víz, magával ragadja az örökkévalóságot és az idő kegyetlenségére hívja föl a figyelmet – utalt Vass Albert gondolataira Muraközi István polgármester szombaton néhai Szilágyi Péter, a Városi Zeneiskola igazgatójának szobra felavatását megelőzően. Mint hangsúlyozta, halálunk után nem az marad utánunk, amit a sírkövünkre vésnek, hanem az, amit mások életébe szőttünk, a karmester pedig igazi szövőmester volt, aki a szobor elkészülésével régi-új otthonában, a zeneiskola udvarán kapott halhatatlanságot.

Terveket hagyott

- Egy ember kiválósága sokféleképpen megmutatkozhat, Szilágyi Péter a mindennapi szorgos munkáját és a tehetségét adta egy kisvárosnak. Harminc évig egy helyen dolgozott és idehozta a nagyvilágot, ő minden, ami Újfalunak a zene - fogalmazott Ember Csaba, a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetségének elnöke. Hozzáfűzte: a karmester jövőjét az álmok határozták meg, tudjuk mennyi terve volt, mi pedig azt a feladatot kaptuk, hogy megvalósítsuk azokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában