Visszaadná a polgári létet a DK-s Vaszkó Imre

Varga Zoltán (b) és Vaszkó Imre a pénteki sajtótájékoztatón
Varga Zoltán (b) és Vaszkó Imre a pénteki sajtótájékoztatón - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Pénteken a Demokratikus Koalíció (DK) is bemutatta képviselőjelöltjét a 6-os számú választókerületben tartandó időközi választásra (május 7.).

A sajtótájékoztatón Varga Zoltán képviselő elmondta, Vaszkó Imre fiatalsága, dinamizmusa garancia lehet arra, hogy szembeszálljon a városvezetéssel, és kiálljon a körzete lakóiért.

– Imre szülei révén jól ismeri a munkások és az értelmiségiek problémáit, és azt is tudja, milyen kertségben élni. Általa elérhető lesz, hogy a környéken élők újra elhiggyék, hogy a kötelességeik mellett jogaik is vannak.

dk2

Vaszkó Imre | Fotó: Molnár Péter

A 31 éves, civilben pénzügyi tanácsadóként dolgozó Vaszkó elárulta, munkája révén is sok embert ismer a körzetből, akikkel beszélgetve kirajzolódtak azok a problémák, amelyek az ott élőket sújtják.

– A fő célom az, hogy visszaadjam az itt lakóknak a polgári létet. Rengetegen panaszolják, hogy a csúcsforgalomban munkába vagy éppen hazajutni szinte lehetetlen. A lakosoknak ráadásul a buszmegállókig kilométereket kell gyalogolniuk a rosszul kivilágított utcákon. A térségben sok az idős ember, nekik létrehoznánk egy foglalkoztató helyet, ahol újra a társadalom részének érezhetnék magukat – fogalmazott a jelölt.

HBN


Bircze István a Civil Fórum képviselő-jelöltje

Bemutatta a 6-os számú választókerületben tartandó időközi választásra (május 7.) jelöltjét a Civil Fórum Debrecen Egyesület.

Másfél hónap múlva időközi választás, hétfőn három párt is bemutatta a jelöltjét

Türk László a Fidesz-KDNP, Orosz Tamás az Együtt, Keresztesy Gergő pedig a Jobbik színeiben indul.