Vissza lehet vágni a fehéroroszoknak

Vissza lehet vágni a fehéroroszoknak
Vissza lehet vágni a fehéroroszoknak - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Két évvel ezelőtt a BATE ment tovább a párharcból, a jövő héten ismét a boriszoviakkal találkozik a Loki.

Ha nem is könnyedén, de végig óriási fölényben futballozva és sok helyzetet kialakítva nyert a DVSC-TEVA kedden este a Cliftonville elleni mérkőzésen, s ezzel bejutott a Bajnokok Ligája 3. selejtezőkörébe. Az első félidőben csak ziccerekig jutott a Loki, de a szünet után Mihelic és Sidibe is betalált, így 2–0-s összesítéssel mentek tovább a piros-fehérek.

Jönnek új játékosok

– Nagyon örülünk a továbbjutásnak, az első mérkőzéssel ellentétben most nem volt helyzete az északír ellenfélnek – értékelte a látottakat Kondás Elemér, a debreceniek szakvezetője. – Végig uraltuk a meccset és roppant szervezett ellenfelet győztünk le. Megérdemelten jutottunk be a következő körbe, ezért gratulálok az csapatnak.Azt kértük a fiúktól, hogy legyenek mindig beinduló emberek, de ha szükséges, csinálják meg a cselt is bátran. Mindenképpen offenzívabb játékra törekedtünk, ezért is történtek változások a kezdőcsapatban, ebből az okból kifolyólag került be például Dalibor Volas, szerettünk volna még egy magas embert előre, aki jól megjátssza a beadásokat. Meg is volt a lehetősége, majdnem gólt fejelt ő is és Ibrahima Sidibe is, tehát jó volt az elgondolásunk, de kreatív játékosok is bekerültek a gárdába a múlt hetihez képest. A végén már előre gondolkoztunk, pénteken és kedden is nehéz meccs vár ránk, de ha menni kellett volna az eredmény után, mentünk volna, higgyék el – szögezte le az edző.

Az este folyamán az is eldőlt, hogy a Skenderbeu–BATE Boriszov párharcból a fehéroroszok jutottak tovább, tehát a jövő héten őket fogadja a Debrecen.

– Értesültünk róla, hogy a BATE lesz az ellenfelünk, igyekszünk minél jobban felkészülni belőlük. Sokat változott a felállásuk a két évvel ezelőtti találkozásunk óta, becsülettel állunk a feladat elé. De előtte Nyíregyházán szeretnénk jó eredményt elérni pénteken este – jelentette ki Kondás, aki megerősítette értesüléseinket, miszerint a klub hamarosan szeretne új játékosokat szerződtetni.

Van esély

Elsőként a második gól szerzője, a szenegáli Ibrahima Sidibe jött ki az öltözőből, őt faggattuk a Cliftonville elleni meccsről.

– Az első félidőben is kontrolláltuk a találkozót, de csak az 55. percben született vezetőgólunk után nyugodhattunk meg kissé, a második félidőben még jobban játszott a csapat – nyilatkozta a támadó, aki szerint megérdemelten jutott tovább a Loki. A góljáról elmondta, nem sokat érzékelt belőle, csak pillanatokkal később tudatosult benne, hogy ő érintette utoljára a labdát. – Nagyon fontos gól volt, innentől került igazán elérhető közelségbe a továbbjutás. A BATE csapatát ismerjük, nem őrzünk jó élményeket róluk, hiszen kiestünk ellenük két éve, én ráadásul még egy szerencsétlen öngólt is összehoztam odakint. Most vissza lehet vágnunk, biztosan nem lesz könnyű dolgunk ellenük, de megvan az esélyünk a továbbjutásra, mindent el fogunk követni annak érdekében, hogy sikerüljön – mondta a támadó.

Azóta eldőlt, a BATE elleni odavágót kedden 20 óra 30 perctől rendezik a Nagyerdei Stadionban.

HBN-TN


Megvan a továbbjutás, jöhet a BATE
Debrecen – A debreceniek legyőzték az északír bajnokot, a következő körben a fehérorosz BATE vár rájuk.
További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek