Helyi közélet

2015.12.10. 07:23

Közmunkások csinálták a faházakat, amik Debrecen fája körül állnak

Debrecen - Tépei közmunkások másfél hónap alatt készítették el azt a 14 faházat, amelyek jelenleg a debreceni Kossuth téren, a karácsonyfa körül állnak – ismertette Tépe polgármestere, Balogh András a helyszínen.

Debrecen - Tépei közmunkások másfél hónap alatt készítették el azt a 14 faházat, amelyek jelenleg a debreceni Kossuth téren, a karácsonyfa körül állnak – ismertette Tépe polgármestere, Balogh András a helyszínen. Elmondta: a 10-12 fő foglalkoztatásával járó munkát az asztalosszakmához értő szakemberek irányították. A 8 négyzetméter alapterületű házikók használatáért járó bérleti díjat jövőre újabb közmunkaprogramokra fogják költeni az 1140 lakosú Tépén. A polgármester arról is beszámolt, hogy terveik szerint a faházakat a karácsonyi vásár után másoknak is bérbe adják.

Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő (Fidesz) hangsúlyozta, Tépe példája is bizonyítja, hogy a közmunkások nemcsak árok tisztításra és szemétszedésre alkalmasak, értelmes, értékteremtő munkát is lehet nekik biztosítani. – A mostani polgári kormány előtti időkben 100 ember ásott 10 méternyi gödröt, most 10 ember ás 100 métert – jelentette ki. Vitányi István arról is beszélt, hogy a közmunkások Monostorpályiban például struccot tenyésztenek, de van beton üzem, napelem park és száraz tészta készítő üzem is a faluban. Magyarhomorogon egyebek mellett házi piros paprikát, savanyúságot állítanak elő, zöldségeket termelnek. Tépén sertéseket tartanak, van vágóhídjuk és hús feldolgozójuk is. A közmunka következő szintje az úgynevezett szociális szövetkezetek lehetnek, amelyek akár uniós pályázati pénzekhez is hozzájuthatnak – fogalmazott a képviselő.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában