Virtuózok – Abouzahra Amira, Kis Radu és Kristóf Réka nyertek a döntőben

Abouzahra Amira hegedűs, a kicsik korcsoportjának győztese, Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, Kristóf Réka énekes, a nagyok korcsoportjának győztese és Kis Radu hegedűs, a tinik korcsoportjának győztese (b-j) a Virtuózok című klasszikus zenei tehetségkutató döntője eredményhirdetése után a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) óbudai gyártóbázisán 2017. május 26-án
Abouzahra Amira hegedűs, a kicsik korcsoportjának győztese, Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, Kristóf Réka énekes, a nagyok korcsoportjának győztese és Kis Radu hegedűs, a tinik korcsoportjának győztese (b-j) a Virtuózok című klasszikus zenei tehetségkutató döntője eredményhirdetése után a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) óbudai gyártóbázisán 2017. május 26-án - © MTI Fotó: Máthé Zoltán
Budapest – A kicsik korcsoportjában Abouzahra Amira, a tiniknél Kis Radu, míg a nagyok között Kristóf Réka győzött a közmédia Virtuózok című klasszikus zenei tehetségkutatójában pénteki élő döntőjében.

A döntőben a győztesek mellett a kicsik korcsoportjában Simic Aleksander és Remenyik Balázs, a tiniknél Nagy Zoltán Ferenc és Nyilas Gyöngyvér, míg a nagyok közül Lukács Gergely és Beeri Benjámin lépett színpadra.

A pénteki döntő ideje alatt a közönség is szavazhatott kedvencére a középdöntőbe jutott 27 tehetség közül. A Nézői Különdíj győztesét a Virtuózok végső fináléjában, június 2-án hirdetik ki. A közönség voksai alapján a következő adásban születik meg a három korcsoport-győztes közül a zenei tehetségkutató idei abszolút nyertese is, aki 12 millió forinttal térhet haza.

A műsor sztárfellépője Lajkó Félix hegedű- és citeraművész, Szergej Nakarjakov trombitaművész, Oláh Kálmán dzsesszzongorista és Baráti Kristóf hegedűművész voltak, a szimfonikus kíséretet a Magyar Állami Operaház Zenekara adta.

A zsűrit Miklósa Erika Kossuth- és Liszt-díjas operaénekesnő, Batta András Széchenyi-díjas zenetörténész és Kesselyák Gergely, az Operaház első karmestere, Liszt-díjas művész mellett idén Várdai István Liszt-díjas csellóművész és Balázs János Liszt- és Prima-díjas zongoraművész alkotja.

A zsűri részéről Kesselyák Gergely úgy fogalmazott: a döntőben fantasztikus produkciókat hallhattak, a kilenc versenyző bármelyike megnyerhette volna a versenyt.

Az MTVA komolyzenei műsorának célja, hogy minél szélesebb körben ismertesse és szerettesse meg a klasszikus zenét, valamint fiatal komolyzenei tehetségeket fedezzen fel.

– MTI –