Virtuális tárlatvezetés a Csontváry-kiállításról

Virtuális tárlatvezetés a Csontváry-kiállításról
Debrecen – Az utóbbi ötven év egyik legjelentősebb hazai képzőművészeti kiállítását rendezték meg a Budai Várban, a volt Honvéd Főparancsnokság felújított épülettöredékében. Csontváry száz festményét láthatta együtt az érdeklődő közönség.

A tárlatot közel százezren nézték meg, ami szinte példátlan képzőművészeti kiállítás esetében. Sokan így sem jutottak el a féléves nyitvatartási idő alatt a kiállításra, ezért felmerült, hogy érdemes volna az ország második legnagyobb városában egy virtuális tárlatvezetést tartani az egyik legjelentősebb magyar festőművész életmű-kiállítása kapcsán.

Ezért a Debreceni Néri Szent Fülöp Alapítvány és a Debreceni Művelődési Központ virtuális tárlatvezetést szervez május 21-én, szombaton, 14-től 20.30-ig a Debreceni Művelődési Központ Belvárosi Közösségi Házának Pódiumtermében (Kossuth u. 1.).

A délután és este során elhangzó két előadáson Makoldi Sándor festőművész és Szántai Lajos művelődéskutató két különböző nézőpontú elemzését nyújtja a rendkívüli Csontváry-életműnek, a kiállításon készült fotóreprodukciók alapján.

– Debreceni Művelődési Központ –