Virágokkal kirakott motívumok felismerésére hirdettek pályázatot Budapesten

Budapest, 2012. július 10., kedd (MTI) – Ismét virágokkal kirakott motívumok felismerésére hirdetett pályázatot a Főkert Nonprofit Zrt: a jelentkezőknek a budapesti virágágyak különböző motívumait kell megtalálniuk és felismerniük; idén a megújuló energia a téma.

 

A színes virágok ezúttal örvényt, szélturbinát, tenger hullámzását, biomasszát, energiafajták piktogramjait, gabonaszemet és hullámokat formáznak meg, ezeket kell a játék résztvevőinek megtalálniuk és a megadott helyszínekkel párosítaniuk.

Az érdeklődőknek az V. kerületi Kossuth, Deák, József Nádor, Széchenyi és Eötvös téren, az I. kerületi Clark Ádám és Szent Imre téren, a II. kerületi Bem téren, a XIII. kerületben a Szent István Parkban, továbbá a Szépművészeti Múzeumnál, a Margitszigeten és a Gellért-hegyen is érdemes alaposan körülnézniük.

A megfejtéseket az erdelyi.krisztina@fokert.hu e-mail címre várják augusztus 15-ig. A legtöbb helyes párosítást beküldő 10 000, a második helyezett 7500, a harmadik pedig 5000 forint értékű növényvásárlási utalványt kap.

A játékkal szeretnék felhívni a figyelmet a környezetszennyezésre, a fosszilis energiák pazarló használatára és a természeti erőforrások végességére. A szervezők várnak minden olyan jelentkezőt, akinek van kedve egy kis mozgáshoz és felfedező sétához – közölte a Budapesti Városüzemeltetési Központ kedden az MTI-vel.

A Főkert elsőként tavaly indított útjára virágágyi motívumkereső versenyt, akkor az Erdők éve jegyében.

 

 

vrzs \ ksb \ kpt

 

MTI

Címkék: