Virágkarneváli salakszórásra készülnek

Virágkarneváli salakszórásra készülnek
Salakmotor – A salakmotoros Debrecen Nagydíjon kilenc nemzet 16 versenyzője méri össze tudását.

A hagyományokhoz hűen augusztus 20-án újra felbőgnek a motorok Debrecenben, a hétfőn 16 órakor kezdődő Debrecen Nagydíj immár a 38. lesz a sorban. A tradíció ezúttal sem szakad meg, nemzetközi egyéni meghívásos viadalt láthatnak mindazok, akik kilátogatnak a Gázvezeték utcai salakstadionba a Virágkarnevál napján.

Újratervezés

A héten már több változás is történt az előzetes startlistában: a két orosz, Viktor Golubovszkij és Andrej Kudrasov lemondták a részvételt, míg az ifjú magyar salakszóró, Benkő Roland kulcscsonttörést szenvedett a lengyelországi MACEC-kupán. A szervezők nem tétlenkedtek, újabb meghívásokat követően úgy tűnik, összeállt az a mezőny, amely megküzd a Debrecen Nagydíjon. Az idei megmérettetésen – a tervek szerint – kilenc nemzet, Lengyelország, Szlovénia, Horvátország, Csehország, Olaszország, Ukrajna, Németország, Dánia és Magyarország vaspapucsosai mérik össze erejüket. A mezőny kiegyensúlyozottnak tűnik, így a magyar versenyzőknek, Tabaka Józsefnek, Magosi Norbertnek és Szatmári Lászlónak tudása legjavát kell nyújtania, ha a viadal végén dobogóra akar állni.

Gyerekeknek ingyen

Az augusztus 20-án, hétfőn 16 órakor kezdődő versenyre jegyeket elővételben az Ice-Star Kft. (Debrecen, Mikepércsi u. 10.) üzletében lehet megvásárolni munkaidőben. A viadalt a 12 éven aluli gyerekek ingyen tekinthetik meg.

HBN-BN | Fotó: Papp László

 

A résztvevők

Maks Gregoric (szlovén), Samo Kukovica (szlovén), Maciej Kuciapa (lengyel), Rafal Trojanowski (lengyel), Stanislaw Burza (lengyel), Kiril Cukanov (ukrán), Martin Malek (cseh), Zdenek Simota (cseh), Michele Paco Castagna (olasz), Mattia Carpanese (olasz), Tobias Busch (német), Dino Kovacic (horvát), Claus Vissing (dán), Tabaka József, Magosi Norbert, Szatmári László.