Villanyszerelők versenyeztek Debrecenben

Villanyszerelők versenyeztek Debrecenben
© Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Február 20-án került megrendezésre a Debreceni SZC Beregszászi Pál Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája aulájában az Euroskills Budapest 2018 Kelet-magyarországi előválogató versenye villanyszerelő szakmában. 17 versenyzőből 10 fő az iskola jenlegi, 2 fő az iskola volt tanulója 5-en pedig Budapestről érkeztek.

A versenyt Hüse Attiláné a Debreceni Szakképzési Centrum Szakmai főigazgató-helyettese nyitotta meg, a Beregszászi igazgatója, Nagyné Oláh Katalin köszöntötte a versenyzőket, felkészítő tanáraikat és a szervezőket.

A Debreceni SZC Beregszászi Pál Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája Fekete Zoltán 9. A osztályos tanuló gitárszólója után Kummer Zoltán, a Legrand Zrt. oktatási vezetője ismertette a verseny menetét. A versenyzők 3 órás írásbeli és 3 órás gyakorlati feladatot hajtottak végre.

Fotók: Molnár Péter

Az előválogatóból továbbjutottak:

1. helyezett:

Csajkos Bence – Debreceni SZC Beregszászi Pál Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája 2/12.1 osztályos tanulója

Felkészítő tanára: Homonna László szakoktató – BAUVIV Kft.

2. helyezett holtversenyben:

Jakab Tibor Bertalan – Debreceni SZC Beregszászi Pál Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája 2/12.1 osztályos tanulója

Felkészítő tanára: Kádár János szakoktató – FAG Magyarország Ipari Kft.

Kovács László – 2 éve végzett a Debreceni SZC Beregszászi Pál Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában, jelenleg villanyszerelőként dolgozik.

A továbbjutottak Székesfehérváron mérik össze tudásukat a Nyugat-magyarországi előválogató verseny első két helyezettjével, ahol eldől, hogy kik képviselik Magyarországot villanyszerelő szakmában a Euroskills Budapest 2018 versenyén.

– Debreceni SZC Beregszászi Pál Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája –