Helyi közélet

2014.02.03. 16:48

Debreceni küldöttség Barcelonában

Debrecen, Barcelona - A Barcelonai Egyetemmel és az FC Barcelonával is tárgyalt az együttműködésről a Debreceni Egyetem, az önkormányzat és a DVSC közös küldöttsége.

Debrecen, Barcelona - A Barcelonai Egyetemmel és az FC Barcelonával is tárgyalt az együttműködésről a Debreceni Egyetem, az önkormányzat és a DVSC közös küldöttsége.

A Debreceni Egyetem részéről Bács Zoltán gazdasági főigazgató, egyetemi docens és Perényi Szilvia, a Gazdálkodástudományi és Vidékfejlesztési Kar Sportgazdaság- és menedzsment tanszékének adjunktusa volt a küldöttség tagja.

A mostani látogatás előzménye, hogy 2012. szeptemberében a Debreceni Egyetem Gazdálkodástudományi és Vidékfejlesztési Kara sporttudományi konferenciát szervezett, ami egyben az Magyar Labdarúgó Szövetség „A” licences edzőképző programjának is része volt. A konferencián akkor az egyetem meghívására FC Barcelona ifjúsági igazgatója, Albert Puig és gyakorlati módszertani vezetője, Victor Sánchez voltak a vendégek, akik az elméleti előadások mellett nagy sikerű bemutató edzést vezényeltek a DVSC U16-os csapatának.

A három napig tartó program során a debreceni szakemberek hasznos megbeszéléseket folytattak az FC Barcelona (FCB) nemzetközi-, utánpótlás-képzési és nevelési vezetőivel, valamint gyakorlati bemutatókon vettek részt.

Pere Gratacós Boix, a Barcelonai Egyetem sportmenedzsment tanára, egyben az FCB nemzetközi kapcsolatainak igazgatója a klub történetéről, működéséről, társadalmi beágyazottságáról tartott előadást, míg Joan Vila i Bosch, az FCB futball-módszertan igazgatója a klub utánpótlásképzésének rendszerét és elveit ismertette részletesen a debreceni vendégeknek.

Bács Zoltán és Perényi Szilvia a Barcelonai Egyetem Orvostudományi-, valamint a Sporttudományi Karának vezetőivel egyeztetett a további együttműködési lehetőségekről.

A küldöttség meghívást kapott a FC Barcelona-Valencia mérkőzésre, ahol Kósa Lajos polgármester és Bács Zoltán gazdasági főigazgató az elnöki páholyban találkozott és rövid megbeszélést folytatott Josep María Bartomeu-val, az FC Barcelona új elnökével.

- Megkapó és számunkra rendkívül szimpatikus az összefogás, érdeklődés, tanulni vágyás és fejlesztés, amit Debrecenben hallunk és tapasztalunk. Bizonyítja ezt, hogy a város polgármestere, a klub elnöke és az egyetem egyik vezetője, valamint kollegáik együtt ülnek itt velünk, amit még soha nem tapasztaltunk. Ezért is töltünk ilyen sok időt Önökkel, és mondjuk el mindazt, amit mi már végig jártunk, remélve, hogy hasznukra válhat saját stílusuk, módszerük, klubmodelljük fejlődésében, amelyben, ha igénylik, számíthatnak barátságunkra, együttműködésünkre – mondták a házigazdák, akik magyarul köszöntötték a vendégeket.

Az ifjúsági divízió igazgatója Albert Puig így búcsúzott a debreceniektől: „A Barca a Ti otthonotok, bennem pedig egy barátra leltetek, aki megszerette Debrecent”.

A sportszakmai tapasztalatokról a város és DVSC vezetése, valamint szakemberei számolnak majd be.

Debreceni Egyetem

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában