Villa góllal hálálta meg a szövetségi kapitány bizalmát

Villa góllal hálálta meg a szövetségi kapitány bizalmát
A spanyolok azt a Portugáliát búcsúztatták, akik mindössze egyetlen gólt kaptak a vébén.

David Villa jó szokásához hűen góllal hálalta meg a spanyol szövetségi kapitány, Vicente del Bosque bizalmát, s a hispánok ezzel a Villa-találattal győzték le Portugáliát, és jutottak a legjobb nyolc közé a világbajnokságon.

Eufória után

„Lépésről lépésre haladunk előre. Aportugálok elleni mérkőzésen egy pillanatra se veszítettük el az önbizalmunkat, tisztában voltunk az erőnkkel, tudtuk, mit csinálunk – fogalmazott a közelmúltban a Valenciától a Barcelonához igazolt, 28 éves támadó a keddi, fokvárosi nyolcaddöntő után. – A gólom nagy elégedettséggel töltött el, mert továbbjutást ért. Továbbra is igyekszem betalálni, hogy ezzel is segítsem a csapat előrejutását. A negyeddöntőben Paraguay ugyancsak erős ellenfél lesz, de van időnk a pihenésre és a felkészülésre.”
Persze a győzelemhez szükséges volt arra is, hogy a spanyolok ne kapjanak gólt. – „A védelem is erőssége ennek a csapatnak, ezúttal mindannyian keményen küzdöttünk hátul” – fogalmazott a hispánok kapusa, Iker Casillas.
A középpályás Xabi Alonso azt hangsúlyozta, hogy türelmesen futballoztak, nem siettették a gólszerzést. – „Ezt követően jól őriztük az eredményt, már több terünk nyílt a játékra. Az egész mérkőzésen kemény küzdelem zajlott a pályán, mi jól egészítettük ki egymást. Az elődöntőtől ugyanakkor még messze vagyunk, fontos, hogy felülemelkedjünk az eufórián, és kellően koncentráljunk a következő mérkőzésre.”

Nem volt véleménye

A portugál válogatott csapatkapitánya, Cristiano Ronaldo, aki amúgy imádja a reflektorfényt, úgy haladt át a kijelölt zónán, hogy nem válaszolt az újságírói kérdésekre. A kapus Eduardo – aki ellentétben Ronaldóval – kiváló teljesítményt nyújtott. „Nem az én hatékonyságom számít, hanem a kollektív teljesítményünk. Kellemetlen az a tudat, hogy az egész világbajnokságon egyetlen gólt kaptunk, és mégsem jutottunk be a negyeddöntőbe – fogalmazott acerberus.
„Sajnos az első félidőben nem sikerült gólt szereznünk, a másodikban pedig már jobbak voltak a spanyolok – vélekedett a középpályás Tiago, aki hozzáfűzte: „a bekapott találatunkat lesállás előzte meg, Ricardo Costa pedig nem érdemelt piros lapot, de ez nem változtat a tényen, hogy egyetlen bekapott góllal búcsúzunk.”