Világújdonság a Papp Optikában a Fórum Debrecenben

Világújdonság a Papp Optikában a Fórum Debrecenben
Ugye Önök is hallottak már technikai csodákról, melynek alapjául az extrém körülmények közötti felhasználásra kifejlesztett technológiák (pl. űrkutatás) szolgált, s a későbbiekben a mindennapi élet minőségének javítására használják fel.

A Carl Zeiss Vision cégnél – melynek lencséivel készültek a Google Earth fotói – több mint 160 éve kutatják a látást és annak minden oldalát.

Üdvözlet a való világban!

A figyelmet elsősorban a szem és a lencse közötti optimális kölcsönhatásra összpontosítva, megalkották az “i Profiler” rendszert, mely lehetővé teszi, hogy a látóélességet rontó számtalan aberráció közül az eddig mérhetetlen s ezáltal javíthatatlan elváltozásokat is orvosolják. Az eredmény tiszta és éles képekkel teli világ, ami felülmúlja az emberi szem minden eddigi tapasztalatát, elképesztő színekkel és bámulatos részletekkel. Ez a szemvizsgáló egység világszabadalom, hatalmas lépés a szemészeti optika minden területén.

Egyedi, mint az ujjlenyomat

Többéves alapos kutatás eredménye a Carl Zeiss rendszerrel végzett számítógépes adatszámítás, amelynek során hullámfront technológiával mérik és elemzik az emberi szem képalkotó tulajdonságait. Az ” i.Profiler” pontos profilt hoz létre az ügyfél szeméről, lenyűgöző pontossággal a pupillanyílás adatait felhasználva, s rendkívül gyorsan, 30 másodperc alatt kész a teljes hullámfront elemzés. A mérés könnyű, gyors és precíz. Eredménye tökéletesen egyénre szabott profil, olyan, mint egy ujjlenyomat.

A mérés közben a műszer egy pici, alacsony intenzitású fénypontot vetít ki a retinára, ahonnan a fény visszaverődik. A hullámfront kialakul és eltorzul a szem aberrációitól. Az “i.Profiler” fantasztikus pontossággal elemzi ezt a hullámfrontot és a hagyományos vizsgálatokkal ellentétben, a pupilla teljes nyílásában meghatározza a refrakciós értékek eloszlását.

Ezek a mért értékek lehetővé teszik a különböző körülmények esetén (pl. szürkületben vagy éjszaka) fellépő változások kiszámítását. Az “i.Profiler” grafikus kimenete segítségével meg tudja mutatni ügyfeleinek a “személyes” aberrációikat. A színes ábra a pupillanyíláson keresztül mutatja az aberrációkat. A különböző színek az eltérések nagyságát jelölik.

Tökéletesen személyre-szabott lencsék

A fentebb leírt számítógépes vizsgálat alapján Németországban készülő, abszolút személyre szabott “i.Scription” lencsék hihetetlen, sosem tapasztalt élményt biztosítanak a látásban. Csökkent kontraszt mellett is a legjobb képminőséget. Borotvaéles kontrasztokat. Kiváló térérzékelést. Nagyobb biztonságot gyenge látási viszonyok között. Maximális képminőséget, kiváló, megbízható látást.

Laza, könnyed látás

Mit ér egy új szemüveg, ha annak használhatóságát lerontja a lencsék pontatlan centrálása? Egytized milliméter mindent megváltoztathat. A Zeiss szemészeti kutatásainak átütő sikerei most egy világújdonságban testesülnek meg, melynek neve “Relaxed Vision” (Pihentető Látás).

A Relaxed Vision Terminal a Carl Zeiss fejlesztéseinek eredménye, mely egy csúcstechnológiájú lencsecentráló készülék, mely tized milliméter pontossággal méri le a szemüveg elkészítéséhez szükséges adatokat. A mérőműszer révén most olyan szemüveglencsét viselhet, melynek viselése szinte észrevehetetlen.

A szemüveglencse merev és állandó. Az emberi szem élő és dinamikusan változó. Korábban mindig a szemnek kellett igazodnia a lencséhez. Most a Relaxed Vision technológiának köszönhetően a lencsék alkalmazkodnak az élő szem minden egyes jellemzőjéhez. Csak ez a technológia teremti meg azt az egyedülálló lehetőséget, hogy a szemüveglencse felületén 2500 referenciapontot vegyen figyelembe a szem különleges elvárásainak kielégítése érdekében. Az eredmény: harmónia a lencse és a szem között.

A világ legjobb szemüvegei

Az “i.Profiler” szemvizsgáló egység hazánkban csupán néhány optikai szalonban üzemel, Debrecenben kizárólag a Papp Optika Szalon Kft. Fórumban található szalonjában.

A Zeiss nem is tervezi több készülék kihelyezését, hiszen az egység működtetése világszínvonalú szaktudást és hozzáértést igényel. Mindenki, aki kipróbálta az e rendszer alapján készült szemüveget, élet-minőségváltásról számolt be. A professzionális felkészültség és felszereltség lehetővé teszi, hogy Önök a világ legjobb szemüvegeit kaphassák, melyet az eddigi abszolút elégedett ügyfelek visszajelzési igazolnak.