Világpremier a Csokonaiban

Debrecen, 2015. február 12. A darab rendezője, Jámbor József játszik Heródes király szerepében Misima Jukio Krisztus születése című drámájának próbáján a debreceni Csokonai Nemzeti Színház Horváth Árpád Stúdiószínházában 2015. február 11-én este. A színdarabot február 13-án mutatják be.
Debrecen, 2015. február 12. A darab rendezője, Jámbor József játszik Heródes király szerepében Misima Jukio Krisztus születése című drámájának próbáján a debreceni Csokonai Nemzeti Színház Horváth Árpád Stúdiószínházában 2015. február 11-én este. A színdarabot február 13-án mutatják be. - © MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Debrecen – Jámbor József szerint hatalmas ereje van szövegeknek.

Krisztus születése címmel Misima Jukio, a világhírű „ikonná” vált japán író három darabját mutatja be a debreceni Csokonai Színház.

A legrövidebb, verses darabot, a Krisztus születése címűt Vihar Judit magyarította, aki a nagy Misima-fordításköteten is dolgozott, a másik kettőt (Az út, Távolság) maga a rendező, Jámbor József.

A három alkotás szövege tehát a debreceni teátrum előadásában lesz először magyarul hallható. A Csokonai Színház Misima-bemutatójának bátorságát, különlegességét és értékét növeli, hogy – az alkotók tudomása szerint – a híres-hírhedt író eme korai három színpadi művét még sehol a világon nem mutatták be. A pénteki Krisztus születése tehát nemcsak cívisvárosi, hanem világpremier.

HBN