Világosabbak lesznek a debreceni utcák

Korszerűsítik a debreceni közvilágítást
Korszerűsítik a debreceni közvilágítást - © Fotó: Matey István
Debrecen – A fejlesztés során több buszmegállóban fedett váróhelyet is kialakítanak.

A napokban kezdődött meg az a munka, amely során 61 helyszínen, 79 utcában 836 darab, több mint 30 éves köztéri, nátriumos lámpa cseréjét végzik el a szakemberek. Október közepére ezeken a helyeken is korszerű, kis teljesítményű LED-lámpákat szerelnek fel.

Balázs Ákos, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője szerdán az egyik érintett utcában, az István úton tartott sajtótájékoztatón elmondta, Debrecen vezetése igyekszik olyan beruházásokat megvalósítani, amelyekkel komoly megtakarításokat tudnak elérni városüzemeltetésben. Ezt szolgálja az intézményfelújítások és a lámpacserék is.

– A LED-es korszerűsítéssel évi 5,5 millió forintot tudunk spórolni, s ezt az összeget más területeken tudjuk hasznosítani – árulta el a politikus, aki hozzátette, a későbbiekben az a terv, hogy intelligensen szabályozható legyen a közvilágítási rendszer.

A projekt utófinanszírozású pályázatból valósul meg, amelyhez az önkormányzat előzetesen 167 millió forintot különített el az idei költségvetéséből. – A fejlesztés következtében ezek a környezetbarát lámpatestek a jobb megvilágítással a lakosság és a közlekedés biztonságát is szolgálják – fogalmazott Varga András önkormányzati képviselő, aki elmondta.

HBN–VÉZS
hirdetés