Világhódító lehet a debreceni páros – Megnyílt a Zamat Fesztivál!

Akt.:
Megnyílt a Zamat Pálinka és Pároskolbász Fesztivál
Megnyílt a Zamat Pálinka és Pároskolbász Fesztivál - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Palacsintától is pörögtek az agyak a pároskolbász és a pálinka ünnepén.

– A Zamat Pálinka és Pároskolbász Fesztivál évek óta egyet jelent egy eddig kellően ki nem használt csodálatos helyi étellel, a debreceni pároskolbásszal – jelentette ki a vasárnap estig tartó rendezvény megnyitóján dr. Papp László polgármester. Elmondta: a napokban kilenc helyi éteremmel aláírták a debreceni pároskolbász kódexet, amelynek az a célja, hogy megteremtsék a feltételeit annak, hogy Debrecenben igazi, nagyon jó minőségű olyan debreceni pároskolbászt lehessen fogyasztani, amelyre minden debreceni büszke lehet. – Meg vagyok győződve arról, hogy a debreceni pároskolbász helyi közösségi szervező erő, mert ha ez valóban jó minőségű és vissza tudjuk adni ennek a régi ízvilágát, akkor újra világhódító útra indulhat – vélekedett a város első embere.

„Agyüzemi Konyha”

A rendezvény keretében kora este az úgynevezett „Agyüzemi Konyha” sátorban több száz palacsintát sütött két szakács, melyeket szétosztottak az érdeklődők között. Cserébe azt kérték a kóstolóktól, hogy osszák meg az élelmiszeriparral, a gyógyszeriparral és az informatikával kapcsolatos újító ötleteiket az Innova Észak-Alföld Nonprofit Kft-vel, akik kézzel fogható termékké, szolgáltatássá változtatnák a jó gondolatokat. Gregán Orsolya, a cég ügyvezetője arról tájékoztatott, hogy a Campus Fesztiválon is volt már ilyen, ott „hatottak a palacsinták”, akkor 495 ötlet gyűlt össze.

HBN-OCs


Videó: Újra fergeteges koncertet adott a Bikini Debrecenben
Debrecen – Ahogy Németh Alajos – akiről a jövő héten hosszabb interjút közlünk – fogalmazott, addig nincs miért aggódniuk a magyar rockzenei életben elfoglalt helyük miatt, amíg teltházas koncertjeiken három generáció képviselői éneklik velük együtt a dalaikat.