Világhírű zenekar a Debreceni Egyetemen

Debreceni Egyetem
Debreceni Egyetem
Debrecen – A Liszt Ferenc Kamarazenekart hallhatja a nagyérdemű az Universitas-Debrecen koncertsorozat nyitóestjén, november 9-én az egyetem aulájában.

Hamarosan kezdődik az Universitas–Debrecen hangversenysorozat 2010–11-es bérletsorozata. Az évad újdonsága, hogy az ifjúsági sorozat kezdeti éveihez hasonlóan, ismét a Debreceni Filharmonikus Zenekar szereplésére épül a sorozat, emellett a Liszt Ferenc Kamarazenekar is újra hallható lesz, ezúttal a nyitóesten, november 9-én az egyetem aulájában – tájékoztatott Gyöngy Péter művelődési ügyvivő. A 19 órakor kezdődő nyitóesten Mendelssohn-, Britten-, Orbán György- és Bartók-művek csendülnek fel a világhírű együttes előadásában.

 

Debreceni Filharmonikusokkal elindul a sorozaton belül egy minisorozat

A Debreceni Filharmonikusokkal elindul a sorozaton belül egy minisorozat, Fedezzük fel együtt! címmel, melynek célja egy-egy zenemű mélyebb, alaposabb megismertetése a zömmel ifjúsági korosztályból verbuválódó közönséggel. Két „évfordulós” koncert is lesz a kínálatban, az egyik Erkel Ferenc és Robert Schumann, a másik Liszt Ferenc előtt tiszteleg, a szerzők születésének 200. évfordulóján.
Az előző évadban két nagy sikerű ráadás koncertet is adott a Debreceni Filharmonikus Zenekar: az új évadban is várható egy vagy két „bónusz”-hangverseny. A Ránki Dezső – Klukon Edit házaspár vis maior miatt elmaradt zongoraestjét 2011. tavaszán, később közölt időpontban tartja meg.