Világfát ültettek Hajdúböszörményben

Világfát ültettek Hajdúböszörményben
© Fotó: Zöld Kör
Hajdúböszörmény – A Zöld Kör – a Föld Barátai Magyarország tagja is csatlakozott a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség kampányához, melyben 2015-ben 29 helyszínen ültetnek „világfákat” a szövetség közösségei.

Mik is azok a világfák? – kezdte a program ismertetését Lajtmann Csaba, a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség elnöke – A világ- vagy életfa a hagyományainkkal köt bennünket össze. Ennek a hagyománynak a jövőbe vezetése, gyökereztetése volt az alapgondolatunk, mikor ezt a címet választottuk kampányunknak. A valóságban a világfa az adott év fája, melyet az Országos Erdészeti Egyesület minden év végén közönségszavazással választ ki. Így 2015-ben a világfák a kocsányos tölgy kisebb, vagy nagyobb csemetéi.

Fotó: Zöld Kör Fotó: Zöld Kör ©

Ezeket a csemetéket ültetik el szövetségünk közösségei egy-egy helyi akció keretei között – folytatta a program bemutatását a szövetség elnöke. Az akció helyszínei átszövik az országot, sőt idén két helyszínnel – Kalotaszentkirállyal és Marosvásárhellyel – már erdélyi partnereink is bekapcsolódnak a kampányba. Ugyan a kis facsemeték elültetése nem oldja meg az éghajlatváltozás problémáját, de ezek a kis szimbolikus lépések kifejezik azt, hogy a helyi közösségek felismerik a problémát és fontosnak tartják, hogy valódi lépések szülessenek.

Fotó: Zöld Kör Fotó: Zöld Kör ©

Lengyel István, a Zöld Kör képviselője a kampány helyi eseményeit foglalta össze: a Föld napja alkalmából különféle eseményeket rendeznek világszerte, melyekkel felhívják a figyelmet a Föld természeti környezetének megóvására. A jeles nap alkalmából a Fürdőkerti Ifjúsági Szabadidőközpontban ültettünk el egy kocsányos tölgy csemetét. Az év fájának elültetésében a hajdúböszörményi Jó Pásztor Református Óvoda óvodásai is részt vettek.

– Marosán Angéla –
hirdetés