Világcsúcsot állított fel Kozák László

Akt.:
Világcsúcsot állított fel Kozák László
© Fotó: Magánarchívum
Berettyóújfalu, Szerencs – 2016. május 21-22-én, Szerencsen rendezték meg a WPC Erőemelő, Fekvenyomó és Felhúzó Magyar Bajnokságot. A kétnapos versenyen rengeteg, több mint 600 versenyző indult, mely önmagában is rekord a magyar erőemelő sportágban. A berettyóújfalui Bihari Szabadidő és Sportegyesületet 14 versenyző képviselte, akik 14 elő és 5 második helyezést értek el.

Az első napon az erőemelők szerepeltek. Az open -82,5 kg-os súlycsoportban szereplő Szász Róbert és a masters II-es korcsoport -110 kg-os súlycsoportban szereplő Kiss Csaba megvédve tavalyi bajnoki címüket, összetett első helyezést szereztek. Jámbor László a masters III-as korcsoport -100 kg-os súlycsoportjában a második helyezést szerzett. Laci bácsi felhúzásban első helyezést ért el.

A második napon a fekvenyomók versenyeztek. A -52 kg-os súlycsoportban szereplő Bartha Szilvia 62,5 kg-os teljesítménnyel ifjúsági és open kategóriában első helyezést ért el. Szilvi ezzel új ifjúsági országos csúcsot nyomott, mellyel korcsoportja abszolút második helyezését érte el. Fantasztikus teljesítményt ért el élete első Országos Bajnokságán szereplő a mindössze 15 éves Kozák László, aki súlycsoportjában ifjúsági és open korcsoportban új világcsúccsal diadalmaskodott. László a -60 kg-os súlycsoportban 130 kg-ot teljesített, ezzel megszerezve korcsoportja abszolút bajnoki címét. Országos rekorddal győzött még a masters II-es korcsoport -100 kg-os súlycsoportjában szereplő Mohácsi Zsolt 173 kg-os teljesítménnyel. Első helyezést szereztek még az ifjúsági korcsoport -67,5 kg-os súlycsoportjában szereplő Miklós Gyula Roland, a junior korcsoport -75 kg-os súlycsoportban szereplő Zsila Róbert, a -90 kg-os súlycsoportban Karácsony Dávid, a -140 kg-os súlycsoportban Balibán Márk, a masters I-es korcsoport -82,5 kg-os súlycsoportban Ungai János, masters II-es korcsoport -140 kg-os súlycsoportban Kovács Pál. Második helyezést értek el az ifjúsági korcsoportú Varga Csaba, masters I-es korcsoportú Haraszti László, és a masters III-as korcsoportú Jámbor László.

A versenyre a versenyzőket Haraszti László és Ungai János készítette fel.

– Ungai János –Sporthírek


hirdetés