Világbajnokságon jártak a kick-boxolók

Debrecen – Szeptember 15. és 23. között Jesolóban W.A.K.O. utánpótlás kick-box világbajnokság zajlott. A magyar válogatott két tagja is a Rácz Kickboxing Team soraiból került ki. Nagy Tamás és Erdei Benjámin pedig nem vallott szégyent.

A sportág történetében először a tavalyi budapesti felnőtt vb-n fordult elő, hogy mind a hét szakág versenyeit egy helyen és időben bonyolítsák le. Most a fiatalok világbajnokságát is így rendezték, több ezer fős nevezéssel. A Rácz-istálló két tehetsége különleges felkészülés után vágott neki a nagy feladatnak, hiszen az alapozó tréningek után augusztus elején saját klubjukkal Balatonszemesen edzőtáboroztak. Augusztus végén pedig a Magyar Kick-box Szövetség válogatott táborában készültek a vas megyei Vépen.

A tengerparti olasz városba velük tartott a klubelnökük Rácz Lajos és edzőjük Rácz Krisztián is.
A selejtezők során a két hajdúsági induló közül Benji ukrán, míg Tomi dél-afrikai ellen küzdött. Edzőjük szerint mindent megtettek a sikerért, ám ezúttal legyőzték őket. Azt hozzátette még Rácz Krisztián, hogy 65 ország legjobb kick-boxolói között kategóriájuk legfiatalabbjai voltak a mieink, s az erős mezőnyben helytálltak így is. Büszkeségre ad okot, hogy a magyar válogatottban szerepelhettek: Benji nagyon szoros vereséget szenvedett csupán, Tamás pedig a taktikát végig betartva szintén megosztott pontozással kapott ki.

– Koppányi Szabolcs –Sporthírek