Világbajnoki hangulatban az uszonyosúszók

Nagy Réka és Szűcs Rebeka
Nagy Réka és Szűcs Rebeka - © Fotó: magánarchívum
Debrecen – Szerdán utazik Kréta szigetére a magyar junior uszonyosúszó válogatott a 13. Junior Uszonyos-, és Búvárúszó Világbajnokságra. A csapatban két debreceni versenyző is helyett kapott, Szűcs Rebeka és Nagy Réka egyaránt izgatottan várják a verseny kezdetét.

Rebeka a 100, a 200 és a 400 méteres uszonyos úszásban indul, emellett tagja lesz a 4×100 és a 4×200 méteres váltónak is. Bízom benne, hogy a váltókkal a dobogóért harcolhatnak majd, egyéniben a legjobb időeredményein faragva a legjobb hatba is bekerülhet. Réka a búvárúszó versenyszámokban érdekelt, egyéni legjobbjai mellett a 400 méteres távon várunk tőle döntős helyezést.” – latolgatta az esélyeket Kókai Dávid, a Debreceni Búvárklub edzője, aki a válogatott csapat mellett is ellátja az edzői feladatokat.

„Idén is kiemelt figyelmet fordítottunk a junior válogatottra, összetartó, csapatépítő hétvégék mellett közös edzőtáborokban is részt vettek. Örülök, hogy mindkét lánynak sikerült a kvalifikáció, egész évben keményen dolgoztak érte. Minden nehézség ellenére jól sikerült a felkészülés, egyéni legjobbjaikon javítva az élmezőnyben végezhetnek, az éremszerzés pedig óriási bravúr lenne.” – tette hozzá a tréner.

A leggyorsabb medencés sportág junior világeseményén rövidített, 3 napos versenyprogramot bonyolítanak le, ami látványos és pörgős szórakozást nyújt a kilátogatóknak, a versenyzőktől pedig rendkívüli koncentrációt és felkészültséget igényel. A 10 fős magyar válogatottat több mint 20 főből álló szurkolói csapat is elkíséri a helyszínre.

– Debreceni Búvárklub –