Világbajnoki érmek hullottak a fiatal debreceni uszonyosok nyakába

Szűcs Rebeka, Kókai Dávid, Szabó Anita
Szűcs Rebeka, Kókai Dávid, Szabó Anita - © Fotó: Debreceni Búvárklub
Debrecen – Érmekkel tértek haza a Debreceni Búvárklub utánpótlás korú versenyzői a franciaországi Annemasse-ban megrendezett Uszonyosúszó Junior Világbajnokságról.

Szűcs Rebeka és Szabó Anita a 4×100 méteres uszonyos felszíni váltóval nyertek bronzérmet, a mezőny legfiatalabb átlagéletkorú négyesének tagjaiként, káprázatos időeredményt úszva.

Az egyéni küzdelmekben a még csak ifjúsági korú Szabó Anita két értékes 4. helyezést is szerzett, ráadásul 100 méteren saját, míg az 50 méteres uszonyos gyorsúszásban Senánszky Petra junior országos csúcsát is megdöntötte. Szűcs Rebeka a 400 méteres búvárúszásban lett 9., és mindketten tagjai voltak a 4×200 méteres váltóban 6. helyen végzett csapatnak is.

Megmondom őszintén megkönnyeztem örömömben ezt a két bronzérmet” – kezdte értékelését Kókai Dávid, a Debreceni Búvárklub edzője, aki a junior válogatottat is csapatvezetőként segíthette a világbajnokságon. „Mindketten rengeteget dolgoztak év közben, nagyon akartak érmet nyerni ezen a vb-n, de az egyéni versenyek során minden összeesküdött ellenük, a századmásodpercek nem voltak velük, sőt, a 4×200 méteres váltóban sem alakultak igazán jól a dolgok. Az utolsó nap, utolsó versenyszámában viszont káprázatosat tudtak úszni, bebizonyítva ezzel, hogy mentálisan is milyen erősek, és micsoda tartalékaik vannak még a jövőre nézve. Elsősorban emiatt érzem úgy, hogy a felkészülés minden pillanatát megérte végig csinálni, nagyon büszke vagyok rájuk és örülök, hogy velük dolgozhatok.”

– Debreceni Búvárklub –
hirdetés