Világbajnok lett a hajdú-bihari pénzügyőr

Világbajnok lett a hajdú-bihari pénzügyőr
© Fotó: NAV
Debrecen – Március 22-25-ig rendezték meg Portugáliában, Caldas Da Rainha városban a World All Styles Championshipet. A világbajnokságra összesen 26 országból több mint 4000 versenyző érkezett, hogy megmérettesse magát.

A versenyen szövetségi jóváhagyással lehetett részt venni. Bereczki-Szabó László, a Pénzügyőr Sport Egyesület versenyzője, a NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága pénzügyőre a felnőtt korosztályban a száz kilogramm feletti csoportban mérettette meg magát ketrecben, Nogi és Gi Submission szabályrendszerben – olvasható a NAV közleményében.

A bajnokságon együtt versenyezett Szabó Róbert edzővel, illetve Lévai János edzőtársával. A vb sajátossága, hogy az 5 stílus világbajnokságának hívják, mivel MMA, thai box, kick-box, submission, illetve távol-keleti irányzatokban is rendeznek a versenyeket. Bereczki-Szabó László a száz kilogramm feletti csoportban Nogi submissionben világbajnoki címet szerezett, Gi submissionben pedig világbajnoki ezüstérmet. A kollégát mindvégig támogatták vezetői.