Viktor, a „duracellnyúl”

Annak ellenére, hogy az Országgyűlés záró ülése sem telt el politikai purparlé nélkül, s hiába sikerült megszavazni a jövő évi költségvetés főbb számait, a hazai sajtó valamiért hangsúlyosabban kezelte Orbán Viktor akkumulátoros kijelentését, mint a csütörtöki döntések körét. Matey István jegyzete


Holott Rogán Antal is igyekezett a középpontba kerülni a záróülésen, miután a magukat leláncoló LMP-s képviselőkre utalva azt mondta, hogy a párt tagjai perverz módon vonzódnak az egyenruhásokhoz, valamint a láncokhoz, bilincshez. Számos médium számára azonban ez a teljesítmény is kevés volt ahhoz, hogy überelje Orbán Viktor keddi kijelentését, amikor a miniszterelnök úgy fogalmazott, hogy lemerültek az akkumulátorai és ezúttal két hét szabadságra kíván menni.
Talán már meg sem lepődünk azon, hogy ezt követően ellepték a világhálót olyan gúnyos felvételek, amelyen Orbánt „duracellnyúlként” ábrázolják, s beindultak a találgatások is, hogy vajon merre veszi az irányt a miniszterelnöki család. Mikor ezek a sorok íródnak szemfülesek már azt is kiderítették, hogy Orbánék a Balatonon nyaralnak, de Felcsútra is bizonyosan átruccannak.
Ezek után csoda, ha már nem is érdekel, mi lett a zárónapon szavazott tucatnyi törvény sorsa?

Matey István

Lemerültek Orbán Viktor akkumulátorai