VII. Református Jótékonysági Bál Debrecenben

Akt.:
A fotó a tavalyi eseményen készült
A fotó a tavalyi eseményen készült - © Fotó: Matey István
Debrecen – Február 28-án immáron hetedik alkalommal rendezi meg a Református Jótékonysági Bált a Tiszántúli Református Egyházkerület a Kölcsey Központban.

Kerületünk a bál teljes bevételét az anyagi nehézségekkel küzdő, a magyar nyelv és kultúra megőrzésén és továbbadásán fáradozó kőhalmi szórványdiákotthonnak adja.

Az otthonban nevelkedő diákok többsége nehéz anyagi körülmények között élő családból származik, többen nyelvi gondokkal is küzdenek. A bentlakás célja a román nyelvet nem ismerő székelyföldi gyermekek és az anyanyelvüket nehezen beszélő délerdélyi magyar gyermekek beiskoláztatása, egy hiteles ökumenizmus megélése és családi közösség megteremtése a család nélkül nevelkedőknek.

A diákotthon alapításától fogva nem kap állami támogatást. A cél, hogy bővülhessen az internátus, kialakíthassanak egy orvosi rendelőt és egy olvasótermet is, valamint hogy a mindennapok megélése könnyebbé váljon.

A kerület a befolyt összegből minden évben határon túli intézményeket támogat. Tavaly több mint háromszáz résztvevő és adományozó három és félmillió forinttal segítette a kárpátaljai fogyatékkal élő gyerekeket.

– Tiszántúli Református Egyházkerület –