Viharkárok Hajdúböszörményben

Viharkárok Hajdúböszörményben
Az önkormányzat intézményeiben mintegy 30 millió forintos kár keletkezett a hétfői viharban – tájékoztatott Ficsor László jegyző csütörtökön délután. A hivatalhoz 150 ház megrongálódásáról érkezett panasz, de ennél valószínűleg jóval több a szám, a lakóingatlanban esett károkat 50 millió forintra becsülik. 23 sérült gépkocsiról tudnak.

Szerencsére egyetlen ház sem vált lakhatatlanná. Még folyik a károk felmérése, nem utolsósorban azért, hogy segítsünk a biztosítási ügyek intézésénél, illetve hosszabb távon majd valamilyen támogatást nyújtsunk azoknak is, akiknek nincsen biztosításuk.
Hajdúböszörmény képviselőtestülete rendkívüli ülést tartott csütörtökön, melyen feloldották az Újvárosi és a II. Rákóczi Ferenc utcai platánfasor védettségét. A döntést a Hortobágyi Nemzeti Park igazgatósága is jóváhagyta.
 Ez azért vált szükségessé, mert a vihar által megrongált fák veszélyessé váltak. Nem vágjuk ki mindet, megvizsgáljuk, melyik milyen állapotban van. Az életveszélyesek eltávolítása már zajlik vagy meg is történt – mondta a jegyző. Beszámolt arról, hogy másodfokú a belvízvédelmi készültség Böszörmény kül- és belterületén. A városban a víz pincéket öntött el. Ezen károk elhárításán is dolgoznak.