Viharkár – A csütörtöki vihar miatt alig érkeztek bejelentések a biztosítókhoz eddig

Budapest, 2015. július 24., péntek (MTI) – A csütörtöki vihar miatt minimális kárbejelentés érkezett a biztosítókhoz péntek délutánig, de a júliusi viharkárok ezres nagyságrendűek az egyes biztosítóknál, a kár pedig van ahol az egymilliárd forintot is meghaladja – közölték a biztosítók pénteken az MTI-vel.

A lakásbiztosítások piacvezetője az Aegon Magyarország, ehhez a biztosítóhoz a július 8-i, és az azt követő viharok miatt eddig 11 694 kárbejelentés érkezett, a károk értéke mintegy 1,6 milliárd forint. Az átlagos kár 139 ezer forint. A nagy összegűnek számító – egymillió forintnál nagyobb – károk 170-re rúgnak. A legtöbb kárbejelentés Budapestről, Pest megyéből és Fejér megyéből érkezett.

A Groupama Biztosítóhoz a július 8-i viharok miatt 7630 lakásbiztosítási kárbejelentés érkezett, a károk becsült összege megközelíti az egymilliárd forintot. A károk 80 százalékát már felmérték a szakértők.

Ehhez a biztosítóhoz a július 17-18-i viharral kapcsolatban eddig 881 kárbejelentést tettek az ügyfelek, ezek becsült kárösszege 75 millió forint. A csütörtöki lokális vihar miatt – amely elsősorban Budapestet, Nógrád- és Heves megyét érintette – eddig csak néhány kárbejelentés történt, ezek becsült kárértéke 4 millió forint.

Az Allianz Biztosítóhoz a július 8-i viharral kapcsolatosan 6500 kárbejelentés érkezett, a károk értéke meghaladta az 500 millió forintot. A július 17-i viharral kapcsolatosan pedig a bejelentett több mint 850 kár értéke megközelíti a 60 millió forintot.

A csütörtöki vihar miatt eddig Budapestről, valamint Berettyóújfaluból és Edelényből, illetve ezen települések környékéről érkeztek bejelentések, de pontosabb adatok csak hétfőn várhatók – közölte a biztosító az MTI-vel.

– MTI –