Vihar tépázta az életmentők vasárnapi nyugalmát

Kidőlt fát távolítanak el tűzoltók a XX. kerületi Kölcsey utcában 2017. október 29-én. Több járásra másod- és harmadfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat délelőtt a várható viharos erősségű széllökések miatt.
Kidőlt fát távolítanak el tűzoltók a XX. kerületi Kölcsey utcában 2017. október 29-én. Több járásra másod- és harmadfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat délelőtt a várható viharos erősségű széllökések miatt. - © MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Hajdú-Bihar – Az életünket védők között egyértelműen a tűzoltóknak volt a legtöbb dolga hétvégén. A viharos szél bőven adott feladatot.

Ezzel kapcsolatban a megyében tíz káresetnél kellett segédkezniük a lánglovagoknak. Hajdúdorogon és Egyek külterületén úttestre dőlt egy nagyméretű fa, amely a közúti forgalmat akadályozta. Hajdúböszörményben villanyvezetéket rongált meg és egy másik esetben kerítésre dőlt fűzfa miatt vonultak a hivatásos tűzoltók. Hajdúnánáson egy lakókocsiban tett kárt egy kidőlt fa. Debrecenben, a Cívis utcában egy társasház mellett felépített állványzatról lemezdarabokat kapott fel, s csapott a szerkezethez a szél. A debreceni hivatásos tűzoltók eltávolították a lemezdarabokat. Szintén a gépezetes tolólétrára volt szükség Debrecenben, a Kishatár utcában, ahol egy áruház emblémáját bontotta meg a szél. A debreceni Jerikó utcán pedig egy emeletes ház tizedik emeletén az erkélyen lévő elő tetőt rongálta meg a vihar. Debrecenben még kidőlt fákhoz vonultak a tűzoltók, azokat motoros láncfűrésszel távolították el. Az esetek során személyi sérülés nem történt, de nagyobb anyagi kár keletkezett a megyében.

Vasárnap délelőtt Hajdúnánás közelében, az M3-as autópályán egy almát szállító kamion szalagkorlátnak ütközött. A lánglovagok a jármű feszültségmentesítését elvégezték és az üzemanyag szivárgást megszüntették. A kamionban két ember utazott, ők nem sérültek meg.

A rendőrök vasárnap délután egy 52 éves debreceni férfit fogtak, akinél pozitív értéket mutatott az alkoholszonda a volán mögött ülve. Előállították az 1991-es születésű K. Gábort, aki ellen elfogatóparancs volt érvényben. És igazoltatták, majd hazavitték a 17 éves hajdúsámsoni lányt, aki eltűntként volt nyilvántartva náluk. A Kishegyesi úti hipermarketben lopás miatt vettek szabálysértési őrizetbe egy 18 éves férfit.

A sajtóreferens beszámolt egy szombaton hajnalban történt esetről is, amiben még nyomoznak. Egy tiszacsegei férfi hajnali egy órakor gáz-riasztó fegyverrel ment át a szomszédhoz, s azzal fenyegetőzött, hogy használni is fogja, ha az ott élő család valamelyik tagja még egyszer átmegy az ő portájára. A bejelentést követően a rend őrei előállították a férfit.

A mentőknek viszonylag csendes éjszakája volt: 130 esetben nyújtottak segítséget az elmúlt 24 órában.

HBN


Illusztráció: Molnár Péter
Hajdú-Bihar - Elérte a viharos széllel érkező hidegfront megyénket. A hét utolsó napjának reggelén Tiszacsege és Egyek között az útra dőlt egy fa, melyet a tűzoltók motoros fűrész segítségével távolítottak el. Debrecenben, a Cívis utcában egy felújítás miatt építési állványzattal körbevett épü...

Vihar - Riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat az erős szél miatt
Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat több mérőállomásán mértek 120 kilométer/óránál nagyobb szélerősséget. A meteorológiai szolgálat vasárnap délután Facebook-oldalán azt írta: a Nárciszra keresztelt viharban a legerősebb széllökéseket a Balatonnál regisztrálták: Siófokon 131, Balatonős...