Vihar helyett forróság jön

Vihar helyett forróság jön
© Fotó: Pixabay
Hajdú-Bihar – Vasárnap Sárrét­udvariban (Vasút utca) villám csapott egy kéménybe. A téglák a tetőn és az udvaron szóródtak szét, a házban leoldottak az elektromos biztosítékok. A lakók rokonoknál töltötték az éjszakát. Nagy viharokra a hét elején már nem kell számítani.

Gyors felmelegedés után rohamos lehűlés lesz jellemző a megye időjárására. Szerdán és csütörtökön perzselő napsütés és 35 fok feletti hőség várható. Péntekre mintegy hét fokot szelídül a meleg és gyakran felhők borítják az égboltot. Szombatra szinte őszies idő várható, sok esővel és alig 20 fokos legmagasabb nappali hőmérséklettel. Vasárnaptól ismét melegszik az idő.

HBN


Fakidőlés, villámcsapás: viharos volt a hétvége Hajdú-Biharban

A viharos időjárás Hajdú-Bihar megyét pénteken elérte, ezért úgynevezett tömeges esetkezelésre kellett számítani. A megyei tűzoltók 49 esethez vonultak pénteken, ebből 43 esetben műszaki mentéshez. A megázott talaj és a szél miatt sok fa veszélyesen megdőlt, vagy kidőlt, ágak szakadtak le, amelyek veszélyt jelentettek a gyalogos- és gépjárműforgalomra is. Többnyire a debreceni, a berettyóújfalui, a hajdúszoboszlói, a balmazújvárosi és a hajdúböszörményi tűzoltók motoros láncfűrészétől volt hangos a megye.
hirdetés