Vihar – Délután egy órára valamennyi vasútvonalon helyreállt a közlekedés

Budapest – Délután egy órára az országos vasúthálózaton helyreállt a közlekedés, a korlátozásokat feloldották, nem kell vonatpótló buszokkal utazni – közölte a Mávinform csütörtök kora délután.

A szerda esti, csütörtök reggeli viharban több helyen fák dőltek a sínekre, ez pedig fennakadásokat okozott a vonatközlekedésben az ország több részén.

A Mávinform csütörtök kora délutáni közleménye szerint Kápolnásnyék és Gárdony között a szerda esti tartós zárlatot a délelőtti órákban sikerült megszüntetni, az Újszász-Tápiógyörgye közöttit pedig délután egy órára.

A Budapest-Szeged vonalon, Petőfiszállás és Kiskunfélegyháza között fakidőlés miatt nem közlekedtek a vonatok reggel, Kiskunfélegyháza és Kistelek között vonatpótló autóbuszokkal lehetett utazni, ott nem sokkal 9 óra után indult újra a vonatforgalom.

A Dunántúlon, a Pécs és Gyékényes közötti vonalon, Vízvár és Babócsa között szünetelt a vonatközlekedés, ott délelőtt állt helyre a közlekedés. A Budapest-Dombóvár-Pécs vasútvonalon csütörtök reggel fél hat után Bükkösd állomáson, illetve Bükkösd-Szentlőrinc között fák dőltek a felsővezetékre, a vonatokat dízelmozdonyok továbbították a déli órákig.

A Budapest-Kunszentmiklós-Tass-Kelebia vonalon Soltvadkert-Kiskunhalas között, a Kiskunfélegyháza-Kiskunhalas vonalon pedig Jászszentlászló és Kiskunfélegyháza között jártak vonatpótló autóbuszok a fák eltávolításáig. Délután egy órától ott is folyamatosan áll helyre a vonatközlekedés.

A kialakult helyzet miatt a vasúttársaság az utasok elnézését kéri.

Az aktuális helyzetről információk találhatók a www.mavcsoport.hu címen, a Vonatinfó alkalmazáson, valamint a Mávdirekt információs vonalán, a +36-1-349-49-49-es telefonszámon.

– MTI –
hirdetés