„Vigyázni kell, hogy milyen baráti társaságokba keveredünk”

„Vigyázni kell, hogy milyen baráti társaságokba keveredünk”
© Illusztráció: Pixabay
Debrecen – Ön szerint hogyan lehet hatékony a drogprevenció? Következzenek olvasónk válaszai.

Rácz Edina, egyetemi hallgató

Racz_Edina

Az iskola megfelelő tájékoztatása és a családi háttér biztonsága fontos lehet ebben a kérdésben. A szórakozóhelyek jelentenek veszélyforrást sok fiatalnak, itt kell óvatosnak lenni.

Kátay Dominika, egyetemi hallgató

Katay_Dominika

Nekünk az általános iskolában és a gimnáziumban is voltak drogprevenciós előadások, ezek hatásosak voltak. Vigyázni kell, hogy milyen baráti társaságokba keveredünk sokszor.

Ecsedi Mátyás, egyetemi hallgató

Ecsedi_Matyas

Sok múlik a családi háttéren, hogy egy gyerek milyen szülői támogatást kap. A holly­woodi filmek is nyomást gyakorolnak a fiatalokra, ezekben sokszor használnak sajnos ilyen szereket.

Mikó Kálmán, tanuló

Miko_Kalman

Úgy gondolom, a probléma azzal van, hogy teljesen természetes dolog lett az, ha valaki ilyesfajta szerekkel él. Pedig sokan épp emiatt veszítik el például a családjukat és az állásukat is.

HBN|Fotók: Matey István


Debrecen - A szakember szerint a tudatmódosítók leginkább a gyerekeket veszélyeztetik. A kábítószer-függőség ellen igazán hatékonyan az iskolákban, neveléssel lehet küzdeni. Az elsősorban veszélyeztetett korosztályok a világ iránt kíváncsi gyerekek közül kerülnek ki. Amennyiben ők nem kapnak megf...