szon-sportoldal

2008.05.21. 17:53

Nyolc évtizednyi NYVSC múlt

<p>Nyíregyháza - Szerdán a Kodály Zoltán Általános Iskolában tartotta meg díszközgyűlését a megalakulásának nyolcvanadik évfordulóját idén ünneplő NYVSC, amely a megyeszeékhely legtradicionálisabb egyesülete. <dia width="900" height="700" alt="Nyolc évtizednyi NYVSC múlt 2008.05.21."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Nyolc__vtizednyi_NYVSC_m_lt__2008_05_21_/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Nyolc évtizednyi NYVSC múlt 2008.05.21." /></a></dia></p>

A háttérben peregtek a klub nyolc évtizedének fényképfelvételei, a szószólók pedig az 1928 és 2008 közötti időszakra emlékeztek. A megye legtradicionálisabb sportegyesülete, a Nyíregyházi Vasutas Sport Club (NYVSC) ebben az esztendőben ünnepli megalakulásának nyolcvanadik évfordulóját, így az évi rendes közgyűlés egy idő után átalakult díszközgyűléssé.

Glückmann Pál elnök kimerítően ismerette az egyesület múltját, szót kaptak a meghívott vendégek (közöttük volt a legendás ökölvívó, Papp László fia is, bár ő nem beszélt), hogy aztán az elismerések átadására kerülhessen sor. A sort a sportolókkal, azokkal a büszkeségekkel kezdték, akik az olimpiákon képviselték hazánkat, azon belül is a piros-kék színeket. Szabó Ildikó (1976) volt az első ilyen versenyző, legutóbb Athénban négy NYVSC-s sportoló indulhatott.

Összesen éppen húsz olimpikonja volt a klubnak, illetve huszonegy, merthogy a magyarok által bojkottált Los Angeles-i olimpián kerettag Vasvári Sándort (a már Moszkvában is résztvevő Bakosi Bélával és Petrika Ibolyával együtt) is olimpikonnak tekintik.

A vezetők nem feledkeztek meg további sportolókról, sportvezetőkről, aktívákról és támogatókról sem, a Kelet-Magyarország képviseletében Mán László és Bodnár Tibor részesült elismerésben.

NYVSC-s

olimpikonok

A klub színeiben indult és

szerdán kitüntetett ötkarikás sprtolók

1976: Szabó Ildikó.

1980: Bakosi Béla,

Petrika Ibolya, Váradi János (bronzérem).

1984: (hazánk nem vett

részt): Bakosi Béla, Petrika Ibolya, Vasvári Sándor.

1988: Csabai Judit.

1992: Ficsor József,

Molnár Tamás, Harsági Andrea, Németh László, Szabó Tünde (ezüstérem).

1996: Feri Attila (bronzérem),

Popa Adrián, Kovács Rita.

2000: Gyulai Miklós,

Farkas Zoltán, Tamtom Péter.

2004: Feri Attila,

Ajkler Zita, Kürti Éva, Tóth János, Balog Vilmos.

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!