Vietnámi delegációt fogadott az egyetem orvostudományi kara

A delegáció tagjai azért látogattak el a Debreceni Egyetemre, hogy megismerjék az intézmény oktatási és kutatási profilját
A delegáció tagjai azért látogattak el a Debreceni Egyetemre, hogy megismerjék az intézmény oktatási és kutatási profilját - © Fotó: unideb.hu
Debrecen – Vietnámi delegáció látogatott július 16-án az egyetemre, hogy közelebbről ismerje meg az itt folyó orvosképzést és gyógyszeripari fejlesztéseket.

A jövőben több vietnámi hallgatót küldenének, és közös egészségügyi programokat szeretnének indítani a Debreceni Egyetemmel – erről beszélt Phan Minh Ha, a Belügyekért Felelős Titkárság minisztere a szerdai találkozón. A delegáció tagjai azért látogattak el a Debreceni Egyetemre, hogy megismerjék az intézmény oktatási és kutatási profilját valamint még több információt kapjanak az angol nyelvű orvosképzés színvonaláról, szerkezetéről és költségeiről. Emellett terveik között szerepel magyar vállalkozások bevonása vietnami kórházépítésekbe, egészségügyi, gyógyszeripari fejlesztésekbe.

Az ázsiai vendégeknek Bartha Elek oktatási rektorhelyettes mutatta be képekben és számokban a Debreceni Egyetemet. Kiemelte: az intézmény 15 karán 30 ezer diák tanul, közülük 3740-en külföldiek, akik kilencven országot képviselnek. Az orvosképzésről Mátyus László, az Általános Orvostudományi Kar dékánja és Jenei Attila, a Nemzetközi Oktatást Koordináló Központ igazgatója tájékoztatta a vendégeket. Elhangzott, hogy 26 éves az egyetem angol nyelvű orvosképzése, vietnámi diákok pedig több mint tíz éve érkeznek az Általános Orvostudományi Karra. Jelenleg a Debreceni Egyetemen 123 vietnámi hallgató tanul, közülük 117-en az orvosképzésben, 5-en egyéb angol nyelvű programokban vesznek részt.

– unideb.hu –