Vietnámi áradások – legalább 23 halott

Vietnám, áradás
Vietnám, áradás
A vietnámi hatóságok nagyjából 13 ember után kutattak hétfőn az ország középső részén, miután autóbuszukat árvíz sodorta el az észak-déli fő autópályán.

A hétfői adatok szerint legalább 23 ember halt meg az országot sújtó áradásokban, amelyek több mint 150 ezer lakóházat öntöttek el – közölték vietnámi tisztségviselők.

“Próbáljuk megtalálni a buszt”, amelyen nagyjából harminc ember utazott, amikor elsodorta a víz – közölte egy neve elhallgatását kérő helyi rendőrtiszt. A buszból 17 utas és a buszvezető tudott kimenekülni. Az egyik megmenekült utas a helyi sajtónak elmondta, hogy az utasok aludtak, amikor a busz víz alá került. Pár utasnak sikerült kitörnie a busz ablakait, és így tudtak kimenekülni a süllyedő járműből.

A megemelkedett vízszint csak lassan csökken

A heves esőzéseket követő áradások a legfrissebb hivatalos adatok szerint 23 ember halálát okozták Vietnám középső tartományaiban – közölte a vietnámi árvízvédelmi hatóság. Az áradások miatt több mint 1 500 lakóház került víz alá. Az ország északi és déli részei között jelentősen akadozott a közlekedés, az nehezen járható utak és vasútvonalak miatt.

Bár az esőzések alábbhagytak hétfőre, a megemelkedett vízszint csak lassan csökken, és a hatóságoknak még mindig menteniük kell a veszélyeztetett területeken élő embereket. A katasztrófaelhárítók közben arra panaszkodtak, hogy az áldozatok megsegítésére kivezényelt több ezer katona és segélymunkás nincsen ellátva a mentés szükséges eszközökkel.

– Független Hírügynökség –További hírek a Nagyvilág kategóriából