Vidnyánszky kilépője

Vidnyánszky kilépője
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Utolsó debreceni évadzáróját tartotta a Csokonai Színház direktora.

Inkább volt búcsúrendezvény, mint évadzáró a szerdai társulati ülés. Előbb Halász János kulturális államtitkár foglalta össze, mi minden történt az elmúlt hét évben, azaz, Vidnyánszky Debrecenbe érkezése óta a hazai színházpolitikában – amelynek Debrecen mintegy a kísérleti terepe volt (tette hozzá később maga a direktor, aki meghatározó szerepet vállalt az Előadóművészi Törvény létrehozásában).

– Hálás vagyok ezért a hét évért, azt hiszem, nagyon jó színházat csináltunk – a közönséggel együtt – lépett a mikrofon elé a Nemzeti Színház igazgatójává már decemberben megválasztott Vidnyánszky Attila. – Itt váltam igazgatóvá. A Nemzeti se lehetne, ha nem lett volna Debrecen – folytatta, megerősítve ismét, hogy a két teátrum között szoros lesz a kapcsolat.

Mivel nem sikerült időpontot találni a társulat és Kósa Lajos találkozójához, a polgármester vidó üzenetben szólt – elismerését kifejezve – az évadzáró résztvevőihez. Végül azt mondta: Kedves Attila, ha Budapesten túlságosan meleg lenne a helyzet, várunk vissza!

Kacajok, kuncogások fogadták a kétségtelenül kétértelmű beszédet.

Az évadzáró után az új igazgatónő, Ráckevei Anna várta az újságírókat első tájékoztatójára – Weiszer Alindával az oldalán. A tévés személyiség itt szerepet kap a sajtókapcsolatok ápolásában is. Az új csapat augusztus 30-án jótékonysági gálaestet ad a debreceni tehetséges fiatalok javára. Ez lesz az első bemutatkozásuk. A további tervekről pénteki számunkban olvashatnak bővebben.

HBN-SZ.K.