Videópályázatot hirdet Debrecen városa

Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: HBN
Debrecen – Debrecen városa videópályázatot hirdet, melynek célja megmutatni a várost a fiatalok szemével. A kezdeményezést az Ady-pad ötletpályázat – melynek célja az volt, hogy az önkormányzat bevonja a kreatív debreceni fiatalokat az Ady park új arculatának megalkotásába – sikere ihlette.

A feladat most az, hogy a pályázó fiatalok készítsenek egy 1,5-2 perces videót a városról – ahol élnek, dolgoznak, vagy tanulnak. Mutassák meg, hogy milyennek látják a régi értékeit őrző és mégis fejlődő Debrecent! Forgassanak filmet kamerával, okostelefonnal vagy tablettel azokról a helyszínekről, ahol szívesen fordulnak meg! Fedezzék fel a város rejtelmeit, fogalmazzák meg képekben, hogy mit szeretnek a cívisvárosban! Meséljék el a saját Debrecen-sztorijukat egy rövid videóban!

Pályázhatnak: a városban lakó, vagy itt tanuló fiatalok – egyedül, vagy közösségként – 30 éves korig.

A pályázat tartalma, módja, elbírálása:

  1. A pályázat célkitűzésével összhangban álló, személyes hangvételű, maximum 2 perces videót valamely óriásfájl-küldő oldal segítségével kell elküldeni a megadott e-mail címre, egy rövid bemutatkozó levél kíséretében, mely mindenképp tartalmazza a pályázó nevét, életkorát és elérhetőségét.
  2. Egy pályázó több kisfilmmel is pályázhat.
  3. A pályaműveket szakmai-közéleti zsűri értékeli.
  4. A pályázat nyertesei pénzjutalomban részesülnek. Az első helyezett 50 ezer forintot, a második helyezett 30 ezer forintot, a harmadik helyezett 20 ezer forintot kap. (A nyereményhez tartozó szja-fizetési kötelezettséget a szervező viseli.) Ezen túlmenően a közönségszavazatok alapján egy különdíjat is lesz, melynek összege 30 ezer forint.

Ezen kívül a nyertesek értékes tárgynyereményekben is részesülnek: például 2016-os Campus Fesztivál belépőjegy. A Debrecen Televízió a díjazott videókból DVD-t készít, melyet a nyertesek a pályázat lezárása után megkapnak. A nyertes pályaműveknek televíziós és internetes megjelenést biztosít a szervező.

A pályaműveket e-mailben várják erre a címre: videopalyazat@ifihazdebrecen.hu
Tárgy: „Debrecen mi vagyunk!”

A pályázat benyújtási ideje: 2015. július 1-jétől szeptember 30-án 24 óráig. Nagy érdeklődés esetén a pályázat lezárását követően a kiírásra ismételten sor kerülhet.

A pályaműveket a közönségszavazáshoz egy önálló YouTube-csatornára tölti fel a szervező. A nézettségszám alapján lehet elnyerni a közönségdíjat. A videók YouTube-linkjeit folyamatosan teszik majd közzé a Demivagyunk Facebook-oldalán. A közönségszavazatokat a Debrecen applikációban a Mondja el véleményét! ikonon keresztül is le lehet majd adni.

Eredményhirdetés: a pályázat lezárása után 30 napon belül.

Bővebb információ: Ifjúsági Ház, Debrecen, Simonffy utca 21., tel.: 52/415-498, 532-670, valamint a Demivagyunk Facebook-oldalán és a videopalyazat@ifihazdebrecen.hu címen.

– Pál Csaba –
hirdetés